🎥 Hard gelach om mislukte variant Ajax: 'Toen heb ik de televisie bijna uitgezet'

Sportnieuws
maandag, 18 maart 2024 om 11:27
copyright proshots 24671350
Op bezoek bij Sparta heeft Ajax wederom punten laten liggen. Met een gehavend elftal traden de Ajacieden gewoon weer in de vertrouwde 4-3-3 aan. Na een 2-0 achterstand vocht de ploeg zich in de slotfase terug naar een 2-2. Een opvallend moment in de wedstrijd is een variant met een vrije trap. Jordan Henderson en Kenneth Taylor wilden iedereen verassen, maar dat lukte niet. Dat is ook Theo Janssen niet ontgaan.
'Toen heb ik de televisie bijna uitgezet', begint Janssen. 'Ik begrijp er echt niks van. Dit is echt een kans. Dit is echt een ideale afstand. De bal heeft tijd genoeg om te dalen. En dan heb je Branco van der Boomen in het veld staan die volgens mij een aardige trap heeft.' Presentator Sjoerd van Ramshorst komt met statistieken over de vrije trappen van Van der Boomen. 'Hij heeft er vijf keer mee gescoord in de afgelopen drie jaar. Ook nog 21 assist gegeven uit 39 vrije trappen.' Pierre van Hooijdonk, een erkend vrije trappen specialist, doet er ook nog zijn plasje over. 'En ik denk dat Henderson er vijf heeft genomen in twintig jaar.'

Afspraken onderling 

Na afloop werd John van 't Schip ook gevraagd naar de mislukte variant. 'Dat zijn afspraken die ze onderling maken. Van den Boomen kan ze ook nemen. In dit geval spraken ze af dat Henderson die vrije trap nam. Deze is ook op de training geoefend en zij bepalen hoe ze ‘m uitvoeren.' Bekijk de mislukte variant hieronder. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties