Kritische Horner na tweede plaats Verstappen: 'Had te maken met de schade'

Sportnieuws
maandag, 06 mei 2024 om 11:07
copyright proshots 22661136
Red Bull Racing-teambaas Christian Horner zag zijn team voor de verandering eens niet winnen. Max Verstappen eindigde als tweede, terwijl Sergio Pérez als vijfde over de streep kwam. Horner beseft dat hij zich gelukkig moet prijzen met dat resultaat, na de fout van Pérez bij de start. Ook Verstappen bleef volgens de Brit niet foutloos, en dat leverde de wereldkampioen schade aan zijn RB20 op.
Horner opende politiek correct na afloop van de race. 'Ten eerste wil ik Lando graag feliciteren', zo wordt Horner geciteerd door Speedweek. 'Hij werkte een foutloze race af, en verdiende zijn eerste Grand Prix-zege volledig. Petje af voor Lando en McLaren.' Voor McLaren was het de eerste overwinning sinds Italië in 2021, terwijl Norris na vijftien podiumplekken eindelijk op het hoogste treetje van het podium eindigde.

'Hachelijk moment'

Red Bull deed ondanks de nederlaag niet eens slechte zaken, viel ook Horner op. 'Het is niet zo dat alles slecht ging bij ons. Sterker nog, we hebben onze voorsprong in beide kampioenschappen vergroot.' Verstappen liep acht punten uit op Pérez, terwijl Red Bull met 28 punten ook de beste dagscore pakte, voor Ferrari met 27 punten, en McLaren met 25 punten. 'Daarnaast was Sergio Pérez erg agressief bij de start, en het scheelde niks. We hadden na enkele seconden geen van onze auto's meer in de race kunnen hebben. Dat was een hachelijk moment en het was heel close. Wat dat betreft zijn we met een blauw oog ontsnapt hier.'

Schoonheidsfoutje

Verstappen behield de leiding bij de start van de race, maar Horner merkte op dat zijn stercoureur net als Pérez geen foutloze race afwerkte. 'Helaas raakte Max één van die paaltjes bij de chicane, en een deel van dat paaltje beschadigde de vloer van de auto. Ik kan niet in detail treden over hoeveel tijd dat kostte, maar het was absoluut geen voordeel.' Het paaltje bleef achterop de RB20 steken, en boorde daarmee een gaatje in de vloer, voordat het paaltje van de auto viel.

Schade aan de vloer

'We hadden een beetje pech met de timing van de Safety Car-periode. Dat hoort echter bij de autosport, en deze moet je op de kin nemen. Max klaagde erover dat de auto gleed, maar wij denken dat het glijden van de auto te maken had met de schade aan de vloer van de auto', deelt de 50-jarige Brit. Verstappen klaagde echter ook al eerder in de race over een gebrek aan grip, al gaf de Limburger aan dat het op de harde banden nog slechter ging dan op de mediums.
Horner sluit nog eens af met positieve woorden over McLaren en Lando Norris. 'Ik wil verder de prestatie van Lando en McLaren ook op geen enkele manier onderuithalen. Ze toonden geweldige snelheid en deden alles goed. De Safety Car-periode pakte in hun voordeel uit en gaf Lando banden die zes of zeven ronden nieuwer waren dan die van Max, maar dat hoort ook bij de sport.'
©F1Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties