Koning Willem-Alexander uitgelachen om basketbalworp: 'Wat doet die lul nou?'

Sportnieuws
zaterdag, 27 april 2024 om 20:34
koning willem alexander
Het is Koningsdag en dus kan een item over onze koning vandaag niet ontbreken. We gaan een week terug in de tijd. Bij Vandaag Inside werd er hartelijk gelachen om een filmpje dat naar buiten kwam over koning Willem-Alexander. Ons staatshoofd stond samen met de koning van Spanje op een basketbalveld, omringd door kinderen. Willem-Alexander mocht aanleggen voor een driepunter, maar miste volledig.
Koning Felipe van Spanje en koning Willem-Alexander bezochten samen de Cruyff Foundation, een Nederlands-Spaanse stichting, genoemd naar de voetballer Johan Cruijff die in Nederland en Spanje speelde. Bij de Cruyff Foundation in Betondorp bezochten ze een voetbalwedstrijd voor gehandicapte kinderen, keken kort toe bij een kickboksclinic en waren ze dus ook aan het basketballen.
Het fragment haalde ook de uitzending van Vandaag Inside. 'Het wordt geen driepunter, kan ik je vertellen', verklapt Wilfred Genee. Toen de koning misgooide barstten de mannen aan tafel in lachen uit. René van der Gijp heeft er wel een verklaring voor: 'Hij drinkt, dat kan niet anders. Hij moet iedere dag wat geks doen.'
Genee haakt daar op in door het fragment nogmaals af te spelen. 'Dan moet je als volwassen man, tussen allemaal van die mensen in, zo'n bal gaan gooien. Hier, de Spaanse koning er ook nog bij, die denkt: wat doet die lul nou?', zo kraamt de presentator al schaterlachend uit.
Bekijk de worp van de koning en de reactie van Vandaag Inside hier:

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties