Openlijke steun voor Johan Derksen: 'Al die zwarten staan nu te janken, terwijl ze hetzelfde deden'

Boulevard
maandag, 15 april 2024 om 18:07
copyright proshots 2174261
Johan Derksen heeft zondag openlijk steun gekregen van Prem Radhakishun. De Surinaams-Nederlandse mediapersoonlijkheid zei bij De Oranjezondag zich te storen aan de 'hypocrisie' van mensen die Derksen betichten van racisme na zijn uitspraken over PVDA-Kamerlid Habtamu de Hoop.
De nieuwste rel rond Derksen komt doordat hij De Hoop geen echte Fries noemde, ondanks dat deze al sinds hij acht maanden oud was in Friesland woont. De Hoop is echter geboren in Ethiopië en later geadopteerd door een stel uit Friesland. 'Hij staat toch uit z'n nek te lullen', zei Derksen onlangs bij Vandaag Inside. 'Iemand die in Friesland geboren is, heeft het recht om daar (het feit dat er 18 miljoen euro uitgetrokken wordt om de Friese taal te bevorderen, red.) zo over te praten. Hij is toch geen Fries, kom op zeg. Ik ben toch ook geen Surinamer?'
Radhakishun, werkzaam als columnist, acteur, radio- en televisiemaker en voormalig advocaat, hield in De Oranjezondag op SBS6 een enorm vurig betoog over Derksen en kreeg vervolgens een applaus van het aanwezige publiek. Prem zegt onder meer dat hij zelf, nadat hij zich liet naturaliseren tot Nederlander, door mensen van Surinaamse afkomst is verweten dat hij 'geen Nederlander' is, maar een Surinamer en Hindoestaan. Dezelfde mensen die Prem in zijn jeugd op zijn uiterlijke kenmerken veroordeelden, staan nu vooraan om Derksen een racist te noemen, zo vindt hij.

'Ze moeten in de spiegel kijken'

'Mensen die lijken op mij, op Clarence Seedorf en Edgar Davids, zeiden dat ik mijn Surinamerschap verloochende, omdat ik geen blond haar of blauwe ogen had. Ik zei dat Nederlander geen etniciteit is! Toen Johan Derksen op grond van uiterlijke kenmerken zei: dat is geen Fries, wil ik tegen al die mensen die Derksen van racisme betichten vragen: wil je dan alsjeblieft alle mensen die op mij lijken en ook de mensen van Afro-Surinaamse afkomst, willen jullie alsjeblieft in de spiegel kijken!'
Prem gaat steeds harder praten: 'Jullie moeten de laatsten zijn die een oude witte man van 75 gaan zeggen hoe hij de wereld beschouwt, want toen ik van 62 jaar tegen jullie zei dat ik een Nederlander was hebben jullie me allemaal gezegd: hou je bek, je bent een Surinamer, je bent geen Nederlander. Al die zwarten staan nu te janken terwijl ze hetzelfde deden. En daarom hou ik van VI en van Johan Derksen. Hij flapt uit wat hij denkt en ik hoop dat er nog veel meer mensen blijven uitflappen wat ze denken, want ik heb liever iemand die uitflapt wat hij denkt dan die pseudo-correcte mensen die wel denken je bent een focking zwartje, je hoort niet in dit land maar dan tegen mijn gezicht zeggen oh ja Prem, je hebt wel je plekje gevonden hier hè.' Na afloop van zijn betoog krijgt Prem een luid applaus van het aanwezige publiek.
Bekijk de beelden in onderstaande video.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties