Koeman neemt controversiële beslissing over Wijnaldum: 'Hij gaat gewoon mee naar Duitsland'

Sportnieuws
dinsdag, 21 mei 2024 om 10:30
nederlands elftal cillessen wijnaldum
Toen de naam van Georginio Wijnaldum in maart weer bij de selectie van het Nederlands elftal stond, moesten veel mensen toch twee keer kijken. De middenvelder speelt namelijk voor Al-Ettifaq in Saoedi-Arabië, waarbij de teneur is dat hij afscheid heeft genomen van het topvoetbal en daar puur is om zijn zakken te vullen. Volgens Ronald Koeman is dat niet zo: bij Veronica Offside verklapte de bondscoach alvast dat de ervaren international sowieso meegaat naar het EK.
Wim Kieft is maandag ook te gast bij het programma, en krijgt de vraag of Oranje niet teveel spelers heeft die de bal graag in de voeten willen hebben in plaats van in de diepte. 'Als Wijnaldum nog de Wijnaldum is die we kennen, dan heb je zo iemand wel nodig, hij kan het allemaal belopen. Maar ik kan niet beoordelen of hij het allemaal nog kan.' Wijnaldum maakte in 2023 de lucratieve overstap naar de zandbak. Ook zijn oude club Feyenoord was geïnteresseerd, maar de middenvelder was niet bereid om flink wat salaris in te leveren.

EK-ganger bekend?

Koeman is nog steeds blij met de middenvelder en is ervan overtuigd dat hij nog steeds veel te bieden heeft. 'Memphis en hij vullen elkaar goed aan, helaas is Memphis het afgelopen anderhalf jaar veel geblesseerd geweest. Maar ik ben ervan overtuigd dat beide spelers nog hetzelfde kunnen brengen.' Als de bondscoach vervolgens de vraag krijgt of Wijnaldum meegaat naar het EK, reageert hij kort en bondig: 'Ja'.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties