Kieft en Gijp weten niet wat ze zien: 'Heeft die jongen ooit gevoetbald?'

Sportnieuws
dinsdag, 19 september 2023 om 9:22
copyright proshots 3963124
In de podcast KiefstJansenEgmondGijp laten Wim Kieft en René van der Gijp hun licht schijnen over de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax. De analisten zijn schrokken van het niveau van de Amsterdamse ploeg en uitten hun verbazing over het optreden van met name Steven Bergwijn en Sivert Mannsverk.
Kieft heeft zich tijdens en na de wedstrijd enorm gestoord aan captain Steven Bergwijn. 'Ik heb nog geen enkele speler gezien die kan voetballen. En dan zie je ook dat zo’n jongen als Bergwijn aanvoerder is. Hoe kan hij nou aanvoerder zijn? Die selectie is uiteindelijk ook pas twee weken bij elkaar, en er zat ook nog een interlandperiode tussen. Dan gaan Steijn en Bergwijn roepen dat er wat mankeert aan de inzet, maar die gasten hebben geen idee wat ze moeten doen. Aan de ene kant zijn het geen goede voetballers; aan de andere kant weten ze niet eens hoe Ajax wil voetballen', aldus een verbouwereerde Kieft.
De international van Oranje deed na afloop zijn beklag over zijn ploeggenoten en vond dat hij passie en inzet mistte. Onder meer de nieuwe spelers moesten het bij Bergwijn ontgelden. Kieft snapt niets van deze opmerkingen. 'Dan gaat Bergwijn na de wedstrijd ook roepen dat hij er klaar mee is en passie wil zien. Maar hij raakt gvd zelf geen bal man! Hij is voor zoveel geld gekocht! Maar je gaat dan toch niet die jongens voor schut zetten en laten vallen. Het grote afschuiven is begonnen bij Ajax', aldus de oud-spits van onder meer PSV.

Van der Gijp schrikt van Mannsverk

René van der Gijp kan zich vinden in de woorden van Kieft. 'Ik heb niet eens een speler gezien die een beetje kan voetballen. Een beetje kunnen voetballen is dat je ziet dat die bal verkeerd gaat, maar dat hij wel de intentie had om een medespeler te bereiken. Maar Mannsverk! Wat is dat nou joh? Wat is dat, Mannsverk? Heeft hij voorheen ergens gevoetbald?', lacht Van der Gijp.
Pak bij Jack's maar liefst 50 of 100x je inzet als Feyenoord wint van Celtic. Lees hier meer!

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties