Voormalig toptalent heeft spijt: 'Ik had eerder weg moeten gaan bij Ajax'

Sportnieuws
maandag, 18 september 2023 om 17:43
sontje hansen
Sontje Hansen stond jarenlang te boek als absoluut toptalent bij Ajax, maar wist uiteindelijk nooit door te breken in de hoofdmacht. In een interview met Voetbalzone geeft hij aan dat hij wellicht eerder had moeten vertrekken bij de club waar hij tien jaar lang in de jeugd speelde. Sinds dit seizoen speelt Hansen voor NEC en lijkt hij eindelijk zijn belofte te kunnen waarmaken.
In 2019 was de ster van Hansen snel rijzende. Eerst werd hij in februari van dat jaar Europees Kampioen met Oranje Onder-17. Hansen kwam toen drie keer tot scoren. Aan het eind van 2019 was het Wereldkampioenschap Onder-17 en de aanvaller kroonde zich dat toernooi met zes doelpunten tot topscorer. Hij maakte zijn debuut voor Jong Ajax en het eerste elftal en het leek erop alsof een doorbraak niet lang meer op zich liet wachten.
Hansen raakte begin 2021 echter geblesseerd aan zijn knie, maar hij liep gewoon door. 'Ik wist niet dat ik geblesseerd was', vertelt hij tegen Voetbalzone over die tijd. 'Meestal ging ik gewoon door wanneer ik een stootje kreeg. Maar op een gegeven moment ging het niet meer. Bij de sprinttest bij Ajax behoorde ik altijd tot de snelste drie spelers, maar ineens was ik langzamer dan de keepers. Toen wist ik dat er iets mis was. Ik dacht eerst: misschien is mijn talent wel in één klap verdwenen. Dat waren moeilijke tijden.'
Uiteindelijk kwam Hansen tot slechts 13 minuten in de hoofdmacht van Ajax. Deze transferperiode trok de inmiddels 21-jarige flankspeler de deur definitief achter zich dicht. Te laat, zo blijkt achteraf. 'Ik denk dat ik nog iets eerder weg had moeten gaan. Ik had moeten inzien dat er veel meer spelers werden gekocht de laatste jaren. Als speler van Jong Ajax is het heel lastig om iemand eruit te spelen die voor het eerste is gekocht. Je hebt misschien twee of drie concurrenten voor je op jouw positie.'
Bij NEC heeft hij zijn draai gevonden, met een doelpunt tegen Excelsior en een debuut voor Jong Oranje als voorlopig hoogtepunt. 'Ik ben gefocust op het voetbal en pak ook mijn rust. Ik ben alleen maar samen met mijn vriendin. Af en toe doen we leuke dingen samen. Uiteten of naar de bios. Van Amsterdam naar Nijmegen was echter geen makkelijke stap. 'Ik moest zeker wennen, maar ik had niet verwacht dat alles zo goed zou gaan. Ik had verwacht dat ik mijn moeder zou missen met het eten. Het gaat nu de goede kant op', zo is Hansen hoopvol voor de toekomst.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties