Kenneth Taylor lovend over ploeggenoot Ajax: 'We voelen elkaar gewoon goed aan'

Sportnieuws
woensdag, 20 maart 2024 om 10:20
brobbey taylor
Dat het dit seizoen bij Ajax niet lekker loopt is duidelijk. Ook Kenneth Taylor speelt niet zijn beste seizoen en kreeg dat al eens te horen toen het Ajax-publiek hem besloot uit te fluiten. Aan de andere kant is zijn vriend Brian Brobbey volgens vele 'onmisbaar' voor dit Ajax. Taylor heeft zich in een interview met Voetbal International zeer lovend uitgelaten over zijn vriend.
Taylor en Brobbey spelen al lang samen en hebben in die tijd een hechte band opgebouwd. 'We spelen nu al dertien jaar samen bij Ajax en als ik onze band zou moeten omschrijven, dan zou ik ons broers noemen. We hebben eigenlijk alles samen doorlopen.' Brobbey verkaste in 2021 verrassend transfervrij naar RB Leipzig. Het avontuur in Duitsland duurde niet lang, in januari 2022 werd de spits al op huurbasis teruggehaald en in de zomer van 2022 definitief vastgelegd voor circa zestien miljoen euro.

Connectie op en buiten het veld

De connectie tussen de twee kan je ook op het veld terugzien geeft Taylor aan. 'We voelen elkaar gewoon goed aan. Het is ook leuk dat je in het veld merkt dat een goede vriendschap buiten het veld ook enorm helpt. Onze band is heel goed.' De middenvelder is blij om het feit dat Brobbey bij Oranje zou hebben gezeten als hij fit was. 'Ik ben enorm blij voor hem dat hij bij het eerste zit, hij is nu natuurlijk geblesseerd afgehaakt, maar ik ben alleen maar trots op hem.'

Dealen met kritiek

Taylor kreeg dit seizoen te maken met fluitconcerten vanaf de Amsterdamse tribunes, tegenover VI heeft hij gereageerd op de kwestie. 'Het was wel moeilijk in het begin, omdat het nieuw is. En naarmate het vorderde weet je hoe je daar het beste mee om kan gaan, vind ik zelf. Dat is ook iets wat je leert op een gegeven moment, maar de eerste keer was wel echt moeilijk.' Met nog acht wedstrijden te gaan lijkt Ajax af te stevenen op een vijfde plaats in de Eredivisie.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties