Jonge uitdager Pérez ook in 2025 zeker van zitje bij zusterteam: wie wordt zijn teamgenoot?

Sportnieuws
donderdag, 06 juni 2024 om 16:00
copyright proshots 25374943
Helmut Marko stelt dat Yuki Tsunoda ook in 2025 voor Visa Cash App RB, het zusterteam van Red Bull Racing, uit zal komen in de koningsklasse van de autosport. Dat zegt de 81-jarige Oostenrijker in een gesprek met Kleine Zeitung. Wie het tweede stoeltje bij het Italiaanse team gaat opvullen is daarentegen een stuk minder zeker.
Dinsdag maakte Red Bull wereldkundig dat Sergio Pérez ook de komende twee seizoenen de teamgenoot van Max Verstappen zal zijn. Dat betekende dat Tsunoda zijn kans op een stoeltje bij de kampioensformatie in rook zag opgaan. Dat betekent echter niet dat de Japanner zich zorgen hoeft te maken over zijn toekomst, want met zijn uitstekende prestaties in de eerste acht races van het seizoen heeft hij Marko zonder meer weten te overtuigen. Sterker nog: Tsunoda mag in 2025 ook bij RB blijven. 'Tsunoda staat vast, dat is duidelijk', zegt Marko, die daarmee een einde maakt aan de onzekerheid over de toekomst van de Japanner.

Het tweede zitje

Over het tweede stoeltje bij het team uit Faenza kan Marko nog geen duidelijkheid verschaffen. Maar het gaat wel tussen Daniel Ricciardo, die ook dit seizoen één van de RB-bolides bestuurt, en Liam Lawson. Laatstgenoemde lijkt echter een contractueel voordeel te hebben. 'Hij is bij elke race en we hebben nauw contact. Er is een clausule met Lawson. Als we hem geen actief zitje aanbieden, is hij vrij om bij andere teams te gaan rijden', onthult Marko. Het is onwaarschijnlijk dat Red Bull de talentvolle Nieuw-Zeelander naar een concurrent wil laten vertrekken, dus zou Ricciardo zomaar eens op weg naar de uitgang kunnen zijn.

De keuze van Pérez

Door de contractverlenging van Pérez zagen zowel Tsunoda en Ricciardo hun droom om in 2025 de stap naar het grote Red Bull te maken in duigen vallen. Marko legt uit waarom het Oostenrijkse team toch voor Pérez heeft gekozen. 'We willen continuïteit garanderen en beide coureurs kunnen het heel goed met elkaar vinden', echoot Marko de woorden van teambaas Christian Horner. 'Bovendien is Checo ongelooflijk populair in Latijns-Amerika. We verkopen daar meer van zijn merchandise dan van Verstappen en als hij op dreef is, dan is hij nagenoeg onverslaanbaar.'
©F1Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties