Italianen zien Red Bull-kaartenhuis instorten: 'Klap die een blijvende indruk zal achterlaten'

Sportnieuws
zaterdag, 11 mei 2024 om 20:50
copyright proshots 24935889
Het Italiaanse Autosprint denkt dat Red Bull Racing langzaamaan haar macht begint te verliezen. Volgens het magazine is het duidelijk dat er eindelijk licht aan het einde van de tunnel van de 'monotone races' komt, nadat Lando Norris onverwachts won in Miami. Het vertrek van Adrian Newey is een klap die een blijvende indruk achter zal laten.
In Miami won Norris zijn eerste zege. Het was ook de eerste overwinning van McLaren sinds een lange tijd, als de sprintzege van Oscar Piastri in 2023 niet wordt meegerekend. Italië viert het succes van McLaren, dat wordt gerund door de Italiaan Andrea Stella. Terwijl velen denken dat het niet direct het einde van de dominantie van Red Bull zal betekenen, zijn anderen direct heel optimistisch dat dat wel zo is. Dat komt vooral omdat Red Bull voor het Grand Prix-weekend in Miami aankondigde dat Newey het team zal verlaten. Rond deze tijd volgend jaar kan de topontwerper bij een ander team gaan werken, en volgens de geluiden in de geruchtenmolen zal dat Ferrari worden.
'Het was een zondag vol emoties te midden van een weekend dat de oranje brigade vleugels gaf', schrijft Autosprint. 'Het gaf hoop aan iedereen die Red Bull probeert bij te halen. Na twintig races verliest Verstappen de strijd op de baan en incasseert hij de klap. Er is licht aan het einde van de tunnel van de monotone races door een Grand Prix die emoties en een onverwachte uitkomst bracht. Het was een droom die uitkomt voor McLaren in een duidelijke opwaartse trend met de updates die zijn doorgevoerd tijdens de reis naar Amerika', gaat het Italiaanse medium verder. 'Het machtige Red Bull, dat de wereld doet sidderen, begint dingen te verliezen, en niet alleen een race.'

'Het contract is al rond: 26 miljoen per jaar'

Het seizoen is echter nog maar zes races oud, dus het is hoogstwaarschijnlijk nog te vroeg om te bepalen of de dominantie van Red Bull definitief voorbij is. In Imola zal ze met een update komen, al zal Ferrari dat ook doen. 'Terwijl Max Verstappen als tweede eindigt, verdwijnt het genie van de Formule 1-ontwerpers van het toneel', gaat Autosprint verder. 'De beslissing van Adrian Newey om het kampioensteam te verlaten is een klap die een blijvende indruk zal achterlaten in een steeds meer verdeeld en controversieel team. Het opent mogelijkheden voor nieuwe scenario's, zoals zijn komst naar Ferrari. Het contract is al rond: 26 miljoen per jaar', aldus Autosprint.
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties