Verstappen onthult hoeveel Red Bull-blikjes hij per dag naar binnen werkt: 'Zoveel drinken als je wilt'

Sportnieuws
woensdag, 08 mei 2024 om 10:00
copyright proshots 22684243
Max Verstappen wordt tijdens een Grand Prix-weekend nauwelijks gesignaleerd zonder stuur of Red Bull-blikje in zijn handen. Veel fans nemen aan dat de Nederlander een heel ander drankje in het blikje heeft zitten, maar Verstappen geeft zelf aan dat hij ook daadwerkelijk redelijk wat Red Bulls nuttigt tijdens een raceweekend.
Host Christian Hewgill ontving Verstappen al eerder bij The Fast and The Curious-podcast, waarbij Verstappen Hewgill plaagde vanwege zijn achtergrond, waarop een Mercedes-shirt te zien was. Ook nu, bij zijn terugkeer bij de podcast, heeft Verstappen weer wat op te merken. 'Je kwam wel aanlopen met een Pepsi', lacht Verstappen. De Limburger geeft daarmee een voorzetje voor het eerste gespreksonderwerp.

Red Bull geeft Verstappen vleugels

Verstappen pakte zelf namelijk een Red Bull-blikje uit de koelkast, en hij krijgt dan ook de vraag of hij daadwerkelijk zoveel Red Bulls drinkt, aangezien er over het algemeen wordt aangenomen dat Verstappen in zijn blikjes toch stiekem een ander drankje heeft zitten. 'Om eerlijk te zijn, drink ik thuis niet zoveel Red Bull. Als je hier rondloopt (in de paddock, red.), vind ik het niet zo erg om een blikje of drie te drinken', aldus de 26-jarige.
Het is dan ook een klein wonder dat Verstappen niet door de paddock stuitert, maar hij vermoedt zelf dat hij al enigszins aan het drankje gewend is geraakt. 'Ik denk het wel. Voordat ik bij Red Bull tekende, dronk ik af en toe ook wel al eens één of twee Red Bulls, bijvoorbeeld als ik met mijn vader in het busje zat tijdens lange ritten in de nacht.' Verstappen tekende op 16-jarige leeftijd zijn eerste contract bij Red Bull, en dronk het energiedrankje daarvoor ook wel al vaker.
Tegenwoordig ligt de consumptie tijdens raceweekenden nog wat hoger. 'Als je bij Red Bull tekent, zijn de Red Bulls gratis, dus dan kun je zoveel drinken als je wilt', lacht Verstappen, die naast de gratis Red Bulls ook nog een meer dan redelijke financiële compensatie van het team krijgt. Naast de gratis Red Bulls, krijgt Verstappen ook vaak een fles champagne cadeau na een weekendje werken. In de afgelopen 47 weekenden eindigde hij 42 keer op het podium.
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties