Interview Berghuis over Steijn zorgt voor verbazing: 'Weet niet wat ik van hem moet vinden'

Interview Berghuis over Steijn zorgt voor verbazing: 'Weet niet wat ik van hem moet vinden'

Steven Berghuis geeft aan dat het voor hem lastig is om een beoordeling te geven over Ajax-trainer Maurice Steijn. Tijdens een gesprek met ESPN-verslaggever Hans Kraay junior blijft hij terughoudend als hem wordt gevraagd naar de manier waarop er wordt getraind bij Ajax.

Ajax kwam wederom tot een zeer teleurstellende prestatie tegen Feyenoord, waarbij ze uiteindelijk met 0-4 verloren. Berghuis geeft aan: 'Je weet dat het een grote uitdaging wordt, maar je probeert toch manieren te vinden om te presteren. Het was teleurstellend om binnen drie minuten een tegendoelpunt te incasseren.' Hij benadrukt dat Ajax probeerde om opportunistisch te spelen met spelers als Brian Brobbey en Chuba Akpom.

Wanneer Berghuis wordt gevraagd of hij het 'Ajax-voetbal' op de trainingen ziet, ontwijkt hij de vraag. Hij zegt: 'Het is duidelijk dat we momenteel problemen ondervinden. Als team hebben we nog niet het gewenste niveau bereikt. We beschikken over veel talent in dit team, maar tot nu toe hebben we het lastig gehad. Feyenoord heeft dat twee keer laten zien.'

Vervolgens wordt Berghuis gevraagd naar zijn mening over Steijn als trainer. Hij reageert voorzichtig: 'Dat is een lastige vraag. Ik weet het nietn Het is niet aan mij om daarover te oordelen. Anderen moeten dat beoordelen.' Alleen wanneer hem wordt gevraagd hoe hij Steijn op het trainingsveld ervaart, geeft hij een antwoord: 'Dat is prima. We proberen het plan dat hij en zijn staf ons voorleggen zo goed mogelijk uit te voeren, maar het blijkt nog steeds een uitdaging voor ons te zijn.'

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties