Feyenoord opgelucht na overwinning op Ajax: 'Wij hadden recht op deze drie punten'

Feyenoord opgelucht na overwinning op Ajax: 'Wij hadden recht op deze drie punten'

Gernot Trauner is opgelucht dat de Klassieker na enkele turbulente dagen eindelijk tot een einde is gekomen. De aanvoerder van Feyenoord zag zijn team het veld betreden met de juiste mentaliteit, wat resulteerde in een extra doelpunt. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met 0-4 in het voordeel van Feyenoord, gespeeld in een lege Johan Cruijff ArenA.

Trauner gaf zijn eerste reactie aan ESPN en prees zijn team: "Ik wil graag mijn complimenten aan het team geven, vooral na wat er zondag is gebeurd. Vandaag zijn we met volledige focus hierheen gekomen en we hebben de wedstrijd op de best mogelijke manier afgesloten. De omstandigheden waren niet ideaal voor beide teams na de gebeurtenissen van zondag. We hebben geduldig moeten wachten, maar we moesten uiteindelijk de genomen beslissing accepteren. Deze overwinning was terecht voor ons."

Trauner benadrukte dat hij zichzelf niet al te veel heeft willen mengen in de oplossing die de KNVB zocht voor de ontstane situatie. Hij gelooft dat het onmogelijk was om alle betrokken partijen volledig tevreden te stellen. "Er was geen perfecte oplossing voor deze situatie. We hebben de wedstrijd gewoon gespeeld, en dat was het belangrijkste. We moesten de situatie accepteren, aangezien dit voor iedereen de eerste keer was dat zoiets gebeurde."

Wat betreft de wissels die zowel Feyenoord als Ajax na de rust doorvoerden, begreep Trauner dit volkomen. Hij merkte op: "Natuurlijk heb je je wisselspelers en moet je snel kunnen schakelen. Zowel op het veld als op de bank heb je scherpe spelers. Iedereen gaf alles wat ze hadden, en uiteindelijk hebben we de overwinning behaald, wat het belangrijkste is."

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties