In Frankrijk populaire Dallinga wil voor deze Eredivisie-club terugkeren naar Nederland: 'Ja, absoluut!'

Sportnieuws
vrijdag, 29 maart 2024 om 9:00
dallinga
Na een wervelende periode bij Excelsior waar Thijs Dallinga de doelpunten aaneen reeg koos de spits voor een avontuur in Frankrijk bij Toulouse. Van die stap zal Dallinga geen seconde spijt hebben gehad, want de goaltjesdiep is immens populair in de Franse stad en scoort ook daar alan de lopende band. Ambities heeft de jonge aanvaller volop, maar het liefst keert hij terug in de Eredivisie bij zijn oude liefde FC Groningen.
Na 78 wedstrijden te hebben gespeeld voor Toulouse (waarvan in de beginfase vele invalbeurten) staat de teller bij Dallinga alweer op 33 doelpunten. In de zware Franse Ligue 1 staat de oud-spits van onder meer FC Emmen, FC Groningen en Excelsior zijn mannetje. Onlangs was Dallinga trefzeker in de Europa League tegen Liverpool en werd zijn goede spel bij Toulouse vorig jaar beloond met zijn debuut in Oranje.
Dallinga heeft zich in de kijker gespeeld van diverse clubs en zal in de aankomende transferwindow genoeg aanbiedingen krijgen. In de ESPN-podcast Fresia & Milan parkeren de bus wordt Dallinga gevraagd of hij ooit nog wil terugkeren naar de Eredivisie en of dit bij zijn oude club FC Groningen is. Het antwoord van de aanvaller is helder. 'Ja, absoluut!'

Dallinga wil schitteren in volle Euroborg

De inmiddels 23-jarige Dallinga scoorde bij de beloftenploeg van FC Groningen aan de lopende band, maar kreeg bij het eerste elftal nooit een volwaardige kans. En dat steekt de spits. 'Ik heb altijd gezegd dat ik in een volle Euroborg wil spelen. Toen ik mijn debuut maakte hadden we te maken met corona en was het stadion helemaal leeg, dus uiteindelijk wil ik ooit wel terug, ja.' Saillant detail: Groningen speelt nu nog in de Keuken Kampioen Divisie, een niveau lager waarop Dallinga zichzelf bij de club ziet etaleren.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties