Ice Cube heeft miljoenen over voor vrouwelijke basketbalster: 'Waarom niet?'

Sportnieuws
donderdag, 28 maart 2024 om 17:16
copyright proshots 24826963
Hiphopster en komedieacteur Ice Cube stapte in 2017 met grote ambities de sportwereld binnen. Hij richtte BIG3 op, een eigen basketbalcompetitie waarin teams in 3x3-verband de strijd opnemen. Omdat grote namen vaak een garantie zijn op succes, heeft de rappende ondernemer nu een mega-aanbod voorbereid: hij wil een bedrag van vijf miljoen dollar betalen om een opkomende basketbalster in te lijven.
De 22-jarige Caitlyn Clark staat in het collegebasketbal al een tijdje bekend als absolute recordbreker. Zo is ze de all-time topscorer van de NCAA, het hoogste niveau waarop collegeteams tegen elkaar uitkomen. In mei begint een nieuw seizoen van de WNBA, de Amerikaanse profcompetitie voor vrouwen. Clark wordt daar sowieso verwacht; onlangs maakte ze bekend zich beschikbaar te stellen voor de zogenoemde draft, die plaatsvindt in april.

Zomermaanden

Als het aan Ice Cube ligt, kan Clark haar toekomst al vanaf komende zomer extra flair geven. Tijdens de zomermaanden, wanneer de WNBA stilligt, zou ze tegen een vergoeding van vijf miljoen dollar (4,6 miljoen euro) kunnen meespelen BIG3. De deal heeft betrekking op acht reguliere wedstrijden en twee optionele play-offs. Op X verdedigt de acteur zijn aanbod door te stellen dat Clark anders ongetwijfeld wel ingaat op aanbiedingen uit 'dubieuze andere landen'.

We intended the offer to remain private while Caitlin Clark plays for the championship. But I won’t deny what’s now already out there: BIG3 made a historic offer to Caitlin Clark. Why wouldn’t we? Caitlin is a generational athlete who can achieve tremendous success in the BIG3.

TMZ
TMZ
@TMZ

Caitlin Clark Gets Blockbuster $5 Million Offer From Ice Cube's Big3 League | Click to read more 👇 tmz.me/QD4QhNb

47.7K
Reply

Toegestaan?

Het is nog onduidelijk of de WNBA toestaat dat de Amerikaanse meedoet aan de 3x3-competitie. Ook heeft Clark zelf nog niet op het aanbod van de hiphopartiest gereageerd.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties