Horner zag 'bijna bovenmenselijke' Verstappen excelleren in China

Sportnieuws
dinsdag, 23 april 2024 om 15:28
copyright proshots 24934778
Red Bull Racing-teambaas Christian Horner vond de prestaties van Max Verstappen in China bijna bovenmenselijk. De Brit steekt de loftrompet voor de drievoudig wereldkampioen die twee zeges op zijn naam wist te schrijven op het Shanghai International Circuit. De teambaas van de Oostenrijkse renstal is trots dat Verstappen geschiedenis aan het schrijven is en geniet van elke race die hij rijdt.
Het regende niet alleen bokalen voor Verstappen dit weekend, het regende ook complimenten. De Nederlander kreeg vanuit veel hoeken lof voor zijn prestaties in China. Hij won op zaterdag de sprintrace en op zondag boekte hij de zege van de Grand Prix. Beide races won hij met een grote voorsprong. De Limburger heeft inmiddels vijftig procent van alle races sinds de Grand Prix van China in 2019 gewonnen. Het was voor Horner weer enorm genieten. 'Max heeft het hele weekend zijn uitstekende vorm laten zien, al moet ik zeggen dat het team echt enorm goed was dit weekend', zegt Horner tegenover de internationale media.

Het lezen van de race

'Om eerst de sprint te winnen, de volledige eerste startrij voor de hoofdrace te bezetten en dan P1 en P3 te pakken in de race, dat is fantastisch', vervolgt de teambaas. 'Max lijkt op dit moment van een andere planeet te komen. Het is bijna bovenmenselijk waar hij momenteel toe in staat is', zegt Horner. 'Hij is nu gewoon één met de bolide en hij heeft een ongelooflijk goed gevoel voor onze de auto, de gripniveaus, de omstandigheden en natuurlijk heeft hij veel zelfvertrouwen. Hij weet precies wanneer hij moet pushen en de banden moet sparen. Zijn brein om races te lezen is fenomenaal', looft Horner.

Geschiedenis schrijven

De Red Bull-teambaas benadrukt dat het verschil met teamgenoot Sergio Pérez van circuit tot circuit anders is, maar dat het voornamelijk ligt aan de manier waarop Verstappen met zijn banden om kan gaan. 'Het is een genot om naar te kijken en om met hem te werken. Max is geschiedenis aan het schrijven', zegt Horner. 'Met Checo hadden we pech met de safetycar. We gingen toen voor een agressieve tweestopper, maar de timing van de safetycar had voor Sergio niet slechter kunnen zijn.'
'Daardoor werd onze strategie gelijk aan die van McLaren en Ferrari, en kwam hij achter Norris en Leclerc terecht. In het gevecht met hen vroeg hij waarschijnlijk heel veel van zijn banden', legt Horner uit. 'Ik moet zeggen dat hij een fantastische pace had en een goed weekend had. Hij focust nu veel minder op het verslaan van Max. Die veranderingen in zijn mindset zorgen ervoor dat het dit jaar beter gaat.'
©F1Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties