Hoe laat begint de Grand Prix van Spanje 2024?

Sportnieuws
zondag, 23 juni 2024 om 11:00
copyright proshots 25466720
Na een relatief probleemloze vrijdag en zaterdag, inclusief een spannend slot tijdens de kwalificatie, is het tijd voor het hoofdprogramma van dit raceweekend: de Grand Prix van Spanje. Lando Norris vertrekt op het Circuit de Barcelona-Catalunya vanaf poleposition met naast hem Max Verstappen. De lampen zullen om 15:00u doven en dan zal het racegeweld losbarsten.
In de eerste vrije training op vrijdag was er een korte onderbreking nadat Fernando Alonso een stukje van zijn auto af zag vliegen. In deze verder probleemloze sessie zaten Norris en Verstappen elkaar al flink op de hielen. Norris zette de snelste tijd neer, maar Verstappen bleef met een verschil van slechts 0,024 seconden. Ook in de tweede vrije training bleef dit verschil minimaal met amper 55 duizendsten tussen de eerste drie coureurs.
Verstappen heeft de afgelopen tijd gezien dat de RB20 niet de dominante bolide is die de RB19 ooit wel was. De Nederlander merkt ook dat zijn team snelheid verliest en hij steeds vaker moet strijden voor een overwinning, waar eerder een goede kwalificatie en start al voldoende leek om bij de concurrentie weg te rijden. Met een McLaren die steeds sneller lijkt te worden, kan er in Barcelona dus een mooie strijd in zitten.

McLaren ziet goede pace in longruns

Lando Norris was positief gestemd na zijn snelste kwalificatieronde, die hij als perfect beschreef. Teamgenoot Piastri vergooide zijn snelle ronde op het laatst en start achteraan, maar liet ook al doorschemeren dat het met de pace van de McLaren op de longruns wel snor zit. De data van de tweede vrije training maken dit nog eens extra duidelijk. Een goede start is voor Verstappen nu dus misschien nog wel crucialer dan normaal.
Mercedes blaakt nog niet van het zelfvertrouwen, maar gaat met een positieve mindset de race in. Lewis Hamilton ziet zijn W15 eindelijk doen wat hij wil en wist daarmee een derde tijd neer te zetten. Teamgenoot George Russell kon niet tippen aan de tijd van de zevenvoudig wereldkampioen, maar maakt de dreiging voor Verstappen compleet met een volledige Mercedes-rij achter Verstappen. De Ferrari's lieten ook redelijk nette runs zien en vanaf de derde startrij kunnen ze mogelijk ook nog iets proberen bij de start en daarmee voor een verrassing zorgen.

Weer speelt geen rol bij Grand Prix van Spanje

De coureurs hebben in Spanje niet te maken met de hoogste temperaturen die ze dit seizoen zullen tegenkomen met de 24 graden rond het circuit. De lucht is naar verwachting bewolkt, maar de kans op regen lijkt voorlopig erg klein en blijft steken onder de tien procent. Op het moment van de start om 15:00u is de kans op regen twee procent en dus is het niet waarschijnlijk dat het weer een grote rol zal spelen tijdens de race in Barcelona.
F1 Maximaal ©
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties