Hoe laat begint de Grand Prix van Japan?

Sportnieuws
zaterdag, 23 september 2023 om 22:50
copyright proshots 18726399
De Aziatische double header in de Formule 1 zal aankomend weekend worden afgesloten in Suzuka. Op het historische circuit zal de Grand Prix van Japan verreden worden en dat betekent voor de Nederlandse kijkers dat ze vroeg uit de veren moeten. De race zal namelijk om 7.00u Nederlandse tijd beginnen en voor 9:00u zal de winnaar van de Grand Prix waarschijnlijk al bekend zijn. Als het net zoals vorig jaar gaat, dan kan er nog even bijgeslapen worden tijdens de race.
Tijdens de Grand Prix van Singapore kon Nederland in de middaguren de televisie aanzetten om de race te kijken, aangezien er onder het kunstlicht van het Marina Bay Street Circuit gereden wordt. In Japan zal dat niet het geval zijn, waardoor de wekkers in ons kikkerlandje vroeg af zullen moeten gaan om niets van de actie te missen. Vooral op de vrijdag en de zaterdag begint de actie al heel erg vroeg. Hieronder vindt u het volledige tijdschema van de Grand Prix van Japan.

Tijdschema GP Japan 2023

SessieDagTijd
Eerste vrije trainingVrijdag4:30u - 5:30u
Tweede vrije trainingVrijdag8:00u - 9:00u
Derde vrije trainingZaterdag4:30u - 5:30u
KwalificatieZaterdag8:00u - 9:00u
RaceZaterdag7:00u - 9:00u

Alleen Red Bull kan titel pakken op Suzuka

Vorig jaar zorgde de Grand Prix van Japan voor heel erg veel verwarring; bij coureurs, teamleiders en de fans. Door de regenachtige omstandigheden werd de race al snel onderbroken met een rode vlag en duurde het heel lang voor er weer actie was op de baan. Hierdoor dacht men dat er slechts halve punten gegeven zouden worden toen de race werd afgevlagd, maar door het reglement van de FIA konden de volle punten gegeven worden. Dat betekende dat Max Verstappen zich voor de tweede keer op rij kroonde tot wereldkampioen van de Formule 1.
Aankomend weekend zal de Nederlander nog geen kampioen kunnen worden. Het gat met teamgenoot Sergio Pérez is simpelweg nog te klein om officieel beslag te leggen op de titel. Red Bull Racing kan de constructeurstitel wel pakken op het circuit van Suzuka. De taak van de Oostenrijkse renstal is ook niet zo lastig en als vorig jaar een voorbode is voor dit seizoen, dan is de kans op de titel heel groot. Red Bull hoeft namelijk maar één puntje uit te lopen op het team van Mercedes.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties