Het regeerakkoord heeft ook invloed op het voetbal: 'Voetbalhooligans, meldplicht, vergunning en verbod'

Sportnieuws
donderdag, 16 mei 2024 om 11:00
tweede kamer
Normaal gesproken blijven voetbal en politiek zover mogelijk uit elkaar, maar het regeerakkoord tussen PVV, VVD, NSC en BBB bevat ook een onderdeel over voetbal. Zo zijn de partijen van plan om veel strenger op te treden tegen 'voetbalhooligans'. Zo wordt er vaak vuurwerk het stadion mee ingenomen en daar zouden ze graag wat aan willen doen. 
In de nacht van woensdag op donderdag hebben de vier partijen een 25 pagina's tellend document gedeeld met de buitenwereld. Er valt onder andere het volgende te lezen in het kersverse regeerakkoord. 'Om voetbalhooligans harder aan te pakken, bijvoorbeeld naar Engels model, worden extra maatregelen getroffen.' 

Wat zijn de plannen?

Het worden geen halve maatregelen, ook is er al duidelijk wat PVV, VVD, NSC en BBB van plan zijn om de vele gevallen in te gaan dammen. 'Er wordt vaker een (digitale) meldplicht voor personen met een stadionverbod opgelegd en er wordt een vergunning verleend per (risicovolle) wedstrijd.' Feyenoord moest dit seizoen bijvoorbeeld al 54.000 euro betalen aan de UEFA voor vuurwerk, gooien van voorwerpen en het blokkeren van trappen. 

Geen brillen of petten 

Het blijft hier niet bij, de vier partijen willen ook een verbod op gezichtsbedekkende kleding in voetbalstadions. Dit zou het opsporen van misdragende hooligans makkelijker moeten maken voor de politie. Of het allemaal gaat gebeuren is nog maar de vraag, want het blijft politiek.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties