Gullit wijst ideale club aan voor gedroomde Oranje-spits: 'Het zou een goede aankoop zijn voor Milan'

Sportnieuws
zondag, 02 juni 2024 om 9:00
copyright proshots 8780059
Ruud Gullit denkt dat hij de ideale club voor Joshua Zirkzee heeft gevonden. De tweevoudig Wereldvoetballer van het jaar gelooft dat AC Milan goed bij de spits zou passen. Zirkzee maakte afgelopen seizoen grote indruk bij Bologna en staat in de belangstelling van Europese grootmachten. Gullit hoopt dat Zirkzee voor zijn oude club kiest.
Toen Gullit door Sky Italia werd gevraagd of AC Milan de juiste club voor Zirkzee zou zijn, was zijn antwoord duidelijk. 'Ik hou van Zirkzee en ken hem al sinds hij met mijn zoon in de Onder-17 van Feyenoord speelde. Hij is een spits met een neusje voor de goal en die vaak op het juiste moment op de juiste plaats staat. Het zou een goede aankoop zijn voor Milan', stelt het clubicoon.
Zirkzee staat volgens verschillende media in de belangstelling van absolute topclubs. Gullit ziet echter dat zijn oude club deze status momenteel niet meer bezit. 'Ook de andere teams zijn sterk. Internazionale is sterk, Juventus komt terug, AS Roma... Milan kan niet meer domineren zoals voorheen. Vroeger waren er teams die domineerden, nu is dat lastiger', aldus Gullit.

Zirkzee niet opgenomen in EK-selectie

Zirkzee is, ondanks zijn goede jaar, niet opgenomen in de EK-selectie van Ronald Koeman. De spits kampt al een aantal weken met een hamstringblessure. Het EK voetbal begint op vrijdag 14 juni met een wedstrijd tussen gastheer Duitsland en Schotland. Nederland begint op zondag 16 juni aan haar toernooi met een wedstrijd tegen Polen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties