Grote verbazing na vrijspraak racisme-zaak: 'Hij noemde mij op het veld een negro'

Sportnieuws
vrijdag, 29 maart 2024 om 14:59
juan jesus
Juan Jesus is stomverbaasd dat Francesco Acerbi is vrijgesproken voor racisme door de Italiaanse voetbalbond FIGC. De verdediger van Napoli reageert middels Instagram op het interview dat Acerbi daarna gaf, waarin hij vond dat de verdediger van Internazionale de waarheid verdraaide. 
Acerbi zou Jesus in de kraker tussen beide ploegen op 17 maart een 'negro' genoemd hebben. De Braziliaan bracht de scheidsrechter daarvan op de hoogte en die zette dat in het wedstrijdverslag. De FIGC startte daarom een onderzoek, maar dat leverde geen concreet bewijs op, waar Jesus helemaal niets van snapt.
'Voor mij was de kwestie eigenlijk op het veld afgesloten met de excuses van Acerbi' schreef Jesus op Instagram. 'Eerlijk gezegd was ik liever niet meer teruggekomen op de onwaardige verwijten die ik moest ondergaan. Ik las echter uitspraken van Acerbi die volkomen in strijd zijn met de realiteit en met wat blijkt uit de lipbewegingen die te zien zijn op de beelden waarop hij zijn excuses aanbood. Dit kan ik niet laten passeren. Het racisme moet hier en nu bestreden worden.'

'Je bent maar een negro'

Jesus weet honderd procent zeker dat hij gelijk heeft en dat Acerbi de waarheid verdraait. 'Acerbi zei tegen mij: Ga weg, negro, je bent maar een negro. Na mijn protest bij de scheidsrechter gaf hij toe dat hij een fout had gemaakt en bood hij zijn excuses aan en voegde eraan toe: Voor mij is negro een belediging als alle andere. Maar nu verandert hij zijn verhaal en beweert hij dat er geen sprake was van een racistische belediging.'
Acerbi riskeerde bij een veroordeling een schorsing van tien duels, waardoor zijn seizoen er al op zou zitten en ook het EK in Duitsland in het gevaar zou komen. Na het incident was Acerbi opgeroepen voor twee oefenduels, tegen Venezuela en Ecuador, maar na een gesprek met bondscoach Luciano Spalletti besloot hij om de selectie te verlaten. In een verklaring liet de speler toen weten 'geen racistische woorden' te hebben gebruikt. Dat herhaalde hij na zijn vrijspraak nog eens in Corriere della Serra.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties