Groot gokschandaal Premier League: Toney gokte dat zijn eigen team zou verliezen

Sportnieuws
vrijdag, 26 mei 2023 om 14:37
toney
Er zijn schokkende details naar buiten gekomen over het gokgedrag van Ivan Toney. De spits van Brentford werd onlangs geschorst omdat hij zou hebben gegokt op Premier League wedstrijden. Nu blijkt dat het erger is dan dat: Toney is geklassicificeerd als gokverslaafde en het blijkt dat hij zelfs op zijn eigen wedstrijden heeft ingezet, meldt de Engelse voetbalbond.
Toney kreeg deze maand te horen dat hij tot januari 2024 geschorst zou worden, omdat hij meerdere keren gegokt had op wedstrijden. Hij zou 232 keer de regels van de Engelse voetbalbond hebben overtreden. Van die weddenschappen zou Toney zestien keer op zijn wedstrijd hebben gegokt en elf keer deed hij ook zelf mee. Dertien keer gokte hij dat zijn eigen ploeg Newcastle United zou verliezen.
De spits is gediagnosticeerd als gokverslaafde en hiervoor moet hij worden behandeld. Dat is gunstig voor zijn straf. Hij zou geen controle hebben over zijn eigen gokgedrag en door die verslaving viel zijn straf ook lager uit. Tot september 2023 mag hij niet meetrainen en tot januari 2024 mag hij geen wedstrijden spelen.
Het gokschandaal vond plaats toen Toney nog bij Newcastle United in dienst was. In 2018 verliet hij de club. Momenteel speelt hij voor Brentford. Dit seizoen scoorde de Engelsman 20 doelpunten, waarmee hij alleen Harry Kane en Erling Braut Haaland op de topscorerslijst voor zich moet dulden. Hij maakte in maart zijn debuut als international.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties