Griekspoor is niet bang voor ijzersterke Davis Cup-tegenstander: 'Geen hogere wiskunde'

Sportnieuws
maandag, 20 november 2023 om 17:26
copyright proshots 22999926
De ATP-Finals mogen dan achter de rug zijn, het tennisseizoen is voor sommige wereldsterren nog altijd niet voorbij. Jannik Sinner kan zich enkele dagen na de verloren finalewedstrijd tegen Novak Djokovic nog eens bij het Italiaanse Davis Cup-team voegen, en moet het dan opnemen tegen het Nederland van Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor. Toch vreest Griekspoor de nummer vier van de wereld geen moment: 'Tegen hem spelen is geen hogere wiskunde'.
De nummer één van het Nederlandse tennis was bepaald niet de enige die vorige week onder de indruk was van Sinners poulewedstrijd tegen de vaak onbetwiste Djokovic. 'Een ongelofelijk indrukwekkende wedstrijd', liet hij het AD optekenen. Dat Sinner gisteren wél van de Serviër verloor, doet niets af aan het feit dat de Italiaan zich verder in de top van het mondiale tennis heeft genesteld.

Slopend programma

Tijdens het Masterstoernooi van Parijs gaf Sinner nog op nadat hij tot midden in de nacht op de baan had gestaan, en kort na de ATP-Finals is zijn programma er niet rustiger op geworden: de Italiaan zal naar Málaga moeten reizen om daar vanaf donderdag voor het Italiaanse Davis Cup-team uit te komen en deelname aan de Olympische Spelen veilig te stellen.
Griekspoor moet nog zien hoe met Sinner gaat lopen. 'Als jij op zondagavond de Masters wint (zo ver kwam het bijna, red.), in eigen land, komt er echt veel op je af. Dan weet ik niet of jij op donderdagochtend om 10.00 uur weer gaat spelen. Die gozer tennist straks in januari om de Australian Open te winnen. Is de Davis Cup dan ideaal voor hem, na zo’n lang seizoen? Ik weet het niet.'

'Het kan ook instorten'

Als het wel gewoon tot een duel met Sinner komt, verwacht Griekspoor een 'pittige uitdaging' maar ziet hij wel kansen. Tijdens het laatste treffen met de Italiaan, de halve finale van het ABN Amro Tennis Tournament, ging de Nederlander nog in twee krappe sets ten onder, maar beide spelers hebben volgens Griekspoor stappen gezet: 'Tegen hem spelen, is voor mij geen hogere wiskunde. Zijn backhand is zo ongelooflijk goed. Als je ergens moet zijn, is het de forehand. Heeft hij een dag dat hij die ook allemaal raakt, dan wint hij van iedereen. Maar het kan ook een beetje instorten.'

Kwartfinale

De Davis Cup-ontmoeting tussen Nederland en Italië wordt donderdag ingeleid door een wedstrijd van Botic van de Zandschulp. Daarna volgen nog een wedstrijd van Griekspoor (waarschijnlijk dus tegen Sinner) en een dubbelspel. Het land dat wint plaatst zich voor de halve finales.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties