Djokovic pakt nieuw record na afslachting tegen publieksfavoriet Sinner bij ATP Finals

Djokovic pakt nieuw record na afslachting tegen publieksfavoriet Sinner bij ATP Finals

Novak Djokovic heeft in Turijn voor de zevende keer de ATP Finals gewonnen. De Serviër verloor eerder in het toernooi al van de Italiaanse publieksfavoriet Jannik Sinner. Deze keer was de 24-voudig Grand Slam winnaar duidelijk te sterk op het eindejaarstoernooi: 6-3, 6-3.

De 22-jarige Sinner leek dit toernooi in de vorm van zijn leven te verkeren. In zijn eigen land drong de Italiaan door tot de finale zonder ook maar een wedstrijd te verliezen. De jonge tennisser kreeg in Turijn bezoek van onder anderen Antonio Conte en werd zondagochtend bij zijn hotel opgewacht door een grote groep fans. Helaas kon Sinner de vorm die hij eerder tegen Djokovic liet zien en in de halve finale tegen Daniil Medvedev niet doortrekken naar de finale.

In de finale begon Djokovic scherp. Ongeveer 13.000 Italiaanse fans zagen hoe de Serviër een voortreffelijke wedstrijd speelde waarin hij nauwelijks fouten maakte. In de eerste set was de service van Djokovic geniaal, wat resulteerde in maar liefst zeven aces.

Ook in de tweede set stond Djokovic zijn mannetje. Hoewel er even hoop leek voor Sinner, die op 2-3 op de service van Djokovic twee breakkansen kreeg, werkte de Serviër deze zorgvuldig weg. Aan het einde van de wedstrijd bleef de Italiaan veel fouten maken, en bij het eerste matchpoint sloeg Sinner een dubbele fout.

Djokovic kent wederom een uitstekend jaar

Djokovic kijkt tevreden terug op zijn seizoen waarin hij maar liefst 55 keer heeft gewonnen en slechts vijf keer heeft verloren. 'Het bekronen met een overwinning tegen een lokale held als Jannik, die deze week geweldig tennis heeft gespeeld, is fenomenaal. Ik ben erg trots op mijn prestaties van de afgelopen twee dagen tegen Carlos Alcaraz en Sinner, waarschijnlijk de twee beste spelers ter wereld naast mij en Medvedev op dit moment - en gezien de manier waarop ze hebben gespeeld, moest ik mijn spel naar een hoger niveau tillen.'

Door zijn overwinning in de finale pakt Djokovic nog een bonus van 2,2 miljoen dollar. Dat brengt zijn totale verdienste tijdens het toernooi op bijna 4,5 miljoen dollar. Sinner doet het ook niet slecht, maar moet de bonus aan zich voorbij laten gaan. Hij komt uit op een bedrag van ruim 2,5 miljoen dollar.

De 36-jarige Djokovic heeft door de zege op Sinner het record aan titels bij de ATP Finals nu alleen in handen. Tot voor kort deelde hij dit record met Roger Federer.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties