Gewilde Ajacied blijft de club misschien toch trouw: 'Hangt wel af van het juiste plan'

Sportnieuws
maandag, 13 mei 2024 om 13:10
copyright proshots 24931936
Het leek erop dat Steven Bergwijn aankomende zomer Ajax achter zich zou laten, maar niets blijkt minder waar. De aanvaller sluit in gesprek met Ajax Life niet uit in Amsterdam te blijven volgend seizoen. Het afgelopen seizoen was de aanvaller niet overtuigend, maar afgelopen zondag tegen Almere City FC toonde hij weer eens zijn klasse door een hattrick te maken.
De Oranje-international staat er goed op in het buitenland, zo zouden diverse clubs uit de Premier League geïnteresseerd zijn, maar kan hij ook kiezen voor een lucratieve overstap naar Saoedi-Arabië. De derde optie is natuurlijk gewoon blijven bij Ajax, de club waar de vleugelspeler aanvoerder van is. Een vertrek leek logisch als de buitenwereld alle berichtgevingen in de media moet geloven, Bergwijn zelf denkt er echter anders over.
'Ik heb al vaker gezegd dat ik hier op m’n plek ben. Ik ben gelukkig bij Ajax en in Amsterdam. Het hangt wel af van het juiste plan, het juiste beleid. Het Ajax-DNA moet terugkomen en we moeten weer meespelen om de prijzen', vertelt de aanvoerder en hij maakt daarmee dus duidelijk dat het absoluut niet vanzelfsprekend is dat hij vertrekt.

Niet de beste versie van jezelf 

De speler is kritisch op zijn spel van het afgelopen seizoen. 'Ik was dit seizoen niet altijd fit. Ik heb ook een kleine gekregen. Dat soort dingen gebeuren in een seizoen. Daar moet je mee dealen. Als ik honderd procent fit ben, weet iedereen wat ik kan. En ik was vrij in m'n hoofd. Bij die eerste treffer voetbalden we goed door de as, waar mijn kwaliteit ligt. Als die er eenmaal invalt, ga je nog vrijer spelen.' 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties