Forse klappen voor Feyenoord in kampioensrace: Spierscheuring en afhaken sleutelspelers

Sportnieuws
dinsdag, 28 maart 2023 om 16:41
wieffer
Voor Feyenoord is de interlandperiode uiterst slecht afgelopen. Vrijdag viel Lutsharel Geertruida bij zijn debuut voor het Nederlands Elftal uit met een hamstringblessure. Hans Kraay jr. vertelt in gesprek met ESPN dat de verdediger een spierscheuring heeft opgelopen, wat betekent dat hij een tijdje aan de kant staat. Mats Wieffer haakte in zijn debuut tegen Gibraltar ook geblesseerd af na een grove charge, terwijl Gernot Trauner niet ongeschonden uit de strijd is gekomen bij Oostenrijk. De ernst van hun blessures lijkt het op het eerste oog mee te vallen.
Vooral van het uitvallen van Trauner snapt Kraay jr. weinig. 'Waarom heeft Dennis te Kloese de Oostenrijkse bond niet verteld: 'Trauner heeft drie maanden niet gespeeld. Hij heeft nu pas weer drie wedstrijden gespeeld. Wij kunnen kampioen worden. Jullie mogen hem één keer gebruiken.' Niet twee keer in vier dagen. Dit is nu ook niet gebeurd omdat hij geblesseerd is geraakt. Maar dit had van tevoren wel afgesproken kunnen worden', aldus de analist.
Geertruida zou volgens Kraay jr. een spierscheuring hebben opgelopen, al heeft Feyenoord zelf nog niets naar buiten gebracht. Als de verdediger daadwerkelijk een spierscheuring heeft, zal Feyenoord de komende weken niet over hem kunnen beschikken. De herstelduur voor een dergelijke blessure is zo'n zes weken, waardoor hij het grootste deel van het resterende seizoen niet meer in actie kan komen.
Voor de andere Oranjedebutant, Wieffer, lijkt het mee te vallen. 'Gelukkig had ik mijn been een beetje scheef staan, want anders had ik 'm misschien wel gebroken. Ik voelde m'n been niet meer toen hij me raakte. Ik dacht dat het misschien erger was. Ik heb nu nergens meer last van, behalve dat het helemaal blauw is', zegt de middenvelder
Feyenoord staat bovenaan de Eredivisie met nog acht wedstrijden te gaan. Aankomende zondag nemen de Rotterdammers het op tegen stadsgenoot Sparta, terwijl een paar dagen later aartsrivaal Ajax al wacht in de halve finale van de KNVB Beker. Ook in de Europa League is Feyenoord nog actief, het speelt in de kwartfinale tegen AS Roma.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties