Feyenoord durft het weer aan: volgend seizoen beter zicht in De Kuip

Sportnieuws
dinsdag, 11 juni 2024 om 14:30
copyright proshots 25288319
Ze waren een doorn in het oog van vele voetbalfans, en Feyenoord-supporters in het bijzonder: de hoog oprijzende netten die het voorbije jaar om het heilige gras van De Kuip waren gespannen. Na de ontspoorde bekerwedstrijd tussen de Rotterdammers en Ajax (april 2023) durfde de club het niet meer aan om zonder 'veldbescherming' verder te gaan. Na een periode zonder incidenten is er hernieuwde hoop op beterschap; de supporters krijgen hun gewenste zicht terug, maar moeten nu wel laten zien dat ze daarmee om kunnen gaan.
Nadat Davy Klaassen tijdens Feyenoord-Ajax door een voorwerp op zijn hoofd was geraakt, scherpte de KNVB de regels voor het stilleggen en aflasten van wedstrijden aan. Scheidsrechter moesten voortaan bij het minste of geringste bierbekertje ingrijpen, ook als dat betekende dat het afwerken van het volledige competitieprogramma een helse klus zou worden.

Slecht zicht

Feyenoord besliste daarop zelf dat het een stap verder moest gaan. De hoge netten die in die periode rond het veld werden gespannen, moesten voorkomen dat er ook in De Kuip nog meer mensen wedstrijden door 'werpincidenten' zouden worden gehinderd. Het voorbije competitieseizoen bleven de hinderlijke palen gewoon staan; hinderlijk, omdat niet alleen de supporters maar ook de televisiekijkers zo minder goed zicht hadden op het spelverloop.

Hernieuwd vertrouwen

Hoewel er tijdens de play-offs om promotie en degradatie weer werpincidenten in het Nederlandse voetbal plaatsvonden, besluit Feyenoord nu toch om het eigen publiek weer in vertrouwen te nemen en hen voor de aanhoudende steun te bedanken. De palen en netten worden dus verwijderd, en komen alleen terug als het in de maanden na de zomerstop toch weer misgaat. De Champions League is een uitzondering op de ontwikkeling; de regels van de UEFA zijn strenger, en dus zien we de palen en netten dan wel.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties