FC Twente-topper heeft nog een lange weg te gaan: 'Aan de bal is hij wat aan de blinde kant'

Sportnieuws
maandag, 26 februari 2024 om 13:51
copyright proshots 22847068
Sem Steijn maakt dit seizoen indruk bij FC Twente. Zo is de middenvelder al bij veertien doelpunten betrokken in de Eredivisie. Toch is Kenneth Perez nog niet helemaal overtuigd door de zoon van Maurice Steijn. In de ogen van de analist is hij nog niet klaar voor een stap hogerop.
Perez begint lovend. 'Hij is dit jaar eigenlijk een onbetwiste basisspeler bij Twente. Hij heeft Michel Vlap naar de buitenkant of de bank verdreven eigenlijk. Wat mij betreft is hij een goede speler voor dit niveau. Zonder bal heeft hij een ongelofelijk goede oriëntatie.' De lofzang houdt dan echter op. 'Met bal heeft hij niet genoeg oriëntatie. Hij schiet vaak uit gekke posities op doel. Met bal vind ik hem een beetje aan de blinde kant. Als ik dat mag zeggen. Zonder bal is hij echt weergaloos. Hij is vaak gewoon zo druk met zichzelf dat hij niet meer op het laatste moment iets anders kan doen.'

Heeft wat weg van Guus Til

Tafelgenoot Karim El Ahmadi maakt een vergelijking met een andere aanvallende middenvelder in de Eredivisie. 'Ik vind hem een beetje te vergelijken met Til eigenlijk. Heel bepalend in het druk zetten, met zijn loopacties en ook altijd goed voor de goal staan. Maar aan de bal is het niet allemaal gepolijst en heel goed altijd. In het druk zetten is hij wel bepalend voor FC Twente.' Er wordt Perez gevraagd naar de toekomst van Steijn. 'Als hij zijn oriëntatie aan de bal verbeterd, kan hij een stap omhoog maken. Zo niet, dan kan hij die stap niet maken.' FC Twente staat op dit moment derde in de Eredivisie met vijf punten voorsprong op nummer vier AZ.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties