F1-journalist doet alvast een voorspelling richting GP Japan: 'Circuit is hen op het lijf geschreven'

Sportnieuws
vrijdag, 29 maart 2024 om 17:26
copyright proshots 22481052
Michael Schmidt verwacht dat Max Verstappen en Red Bull Racing de teleurstelling van Australië snel achter zich zullen laten en volgende week in Japan revanche nemen. Volgens de journalist van Auto, Motor, und Sport passen de sterke punten van de RB20 namelijk perfect bij de karakteristieken van het Japanse circuit en daarom geldt Red Bull volgens de Duitse journalist als de topfavoriet in Suzuka.
Na twee dubbelzeges in de eerste twee races van het seizoen, moest het Oostenrijkse team in Australië een stapje terugdoen. Verstappen moest na een probleem met de remklauw aan de rechter achterzijde van zijn RB20 al na enkele ronden de strijd staken en ook teamgenoot Sergio Pérez kende geen vlekkeloze race. De Mexicaan zou vloerschade hebben opgelopen tijdens zijn gevecht met Fernando Alonso en kwam niet verder dan de vijfde plaats. Daarmee scoorde Red Bull slechts tien punten en zag het Ferrari, dat dit keer de dubbelzege pakte, tot op vier punten naderen in het constructeurskampioenschap.

Lering trekken uit het verleden

Voor het eerst sinds de Grand Prix van Singapore stond Verstappen in Australië na afloop van een race niet op de hoogste trede van het podium. Dat zal volgens Schmidt echter eenmalig zijn, want de volgende krachtmeting is op Suzuka, uitgerekend de plek waar Verstappen in 2023 flink uithaalde na het teleurstellend verlopen weekend in Singapore. 'Ja, ik denk dat Red Bull de favoriet is', antwoordt de Duitser op de vraag van zijn collega in de Formel Schmidt-podcast.

Progressie bij Ferrari?

'Ik denk dat dit circuit hen op het lijf geschreven is, met al die snelle bochten in het begin van de ronde', vervolgt Schmidt, die zich de vorige editie van de Japanse Grand Prix ook nog goed kan herinneren. 'Vorig jaar reed Verstappen eigenlijk iedereen op een hoop. Alleen in de eerste sector was hij al een halve seconde sneller', aldus Schmidt, die verwacht dat Ferrari zich andermaal op een gevecht met McLaren voor zal moeten bereiden. 'Ferrari is veel beter geworden in de snelle bochten. Dat was vorig jaar hun zwakke punt. Dus ik zou zeggen dat ze met McLaren zullen strijden om de plekken achter de Red Bull-coureurs. We hoeven niet ontmoedigd te zijn als Red Bull weer wint. We zullen zien of Ferrari echt dichterbij is gekomen vergeleken met vorig jaar. Ik denk namelijk van wel', besluit Schmidt.
©F1Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties