Evert ten Napel niet gediend van interview met 'neukertje van de chef': 'Treurig en triest'

Sportnieuws
dinsdag, 02 april 2024 om 12:57
evert ten apel
Griselda Visser gaf onlangs een interview aan het Algemeen Dagblad over de cultuur die heerste op de redactie van Studio Sport. Evert ten Napel heeft die mening nu tegengesproken en heeft de omschreven cultuur niet zo ervaren. Ten Napel vindt dat zijn oud-college eerder aan de bel had moeten trekken. Visser gaf zelf aan het 'neukertje van de chef' te worden genoemd.
Ten Napel was te gast bij het radioprogramma De Perstribune en begon zelf over het stuk wat in het AD verscheen. 'Een paar weken geleden las ik een interview met Griselda Visser. Een gewaardeerde collega. Dan denk ik: gut, moeten daar weer twee pagina’s in het Algemeen Dagblad aan gewijd worden? Iets wat vijftien jaar geleden is gebeurd. Dat vind ik dan treurig en triest.' Ten Apel krijgt de vraag of hij zich in de situatieschets herkent: 'De meeste dingen niet, nee', zo luidt zijn antwoord.

Om verdrietig van te worden

De oud-commentator wil dat wel verder toelichten. 'Maar dan moet ik heel eerlijk zeggen, wij commentatoren waren altijd op pad. We kwamen op maandag voor de redactievergadering en we dienden onze declaratie in, daarna gingen we naar trainingen of wedstrijden. Ik weet allemaal niet wat er daar gebeurde.' Ten Napel grijpt de situatie aan om ook over een andere kwestie te praten. 'Ik word er ook een beetje verdrietig van wat er rondom mijn ‘clubje’ NOS Studio Sport is gebeurd. Vooral rondom de hoofdredactie en Tom Egbers, die zijn eigenlijk afgeserveerd.'

Maak het bespreekbaar 

Ten Napel komt met een welgemeend advies voor mensen die moeite hebben met een bepaalde situatie op de werkvloer. 'Dan denk ik: jongens, kom op, had dat destijds direct aan de orde gesteld. Ik vind: als iemand vindt dat die onterecht behandeld wordt, dan moet je direct naar diegene gaan die daarvoor verantwoordelijk is, geef hem desnoods een klap voor zijn kop. Dan moet het over zijn. Als je na vijftien jaar nog steeds met verhalen komt, dan denk ik: kom op hé.'
De oude stem van het spel FIFA is zich er wel van bewust dat de tijdsgeest is veranderd, maar vindt dat het ook een beetje wordt overdreven. 'Ik denk dat je een heleboel dingen wel kunt zeggen. Maar je moet wel netjes en correct blijven. Tegenwoordig is het allemaal zo raar en beladen', eindigt Ten Napel zijn betoog.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties