Einde Red Bull-dominantie in zicht: 'In 2026 op zijn laatst komt er een einde aan'

Sportnieuws
donderdag, 09 mei 2024 om 16:00
copyright proshots 24371984
Volgens voormalig teambaas Günther Steiner zal er in de komende jaren een einde komen aan de dominantie van Max Verstappen. Dit zou volgens de Italiaan alles te maken hebben met de nieuwe regelgeving en het vertrek van Adrian Newey. ‘Op zijn laatst in 2026 komt er een einde aan het Red Bull Racing-tijdperk’, aldus Steiner tegenover Sky Sports.
‘Aan alle dominante periodes komt een einde’, weet Steiner. Die van Red Bull en Verstappen zal volgens hem dan ook eindigen wanneer de nieuwe regelgeving ingaat en Red Bull bovendien met een eigen motor aan het Formule 1-seizoen begint. Op de hulp van Newey kan de Oostenrijkse renstal dan niet meer rekenen. Steiner was verrast door die aankondiging en heeft vragen. ‘Ik vind het merkwaardig dat hij volgend jaar al ergens anders aan de slag kan.’
Op de korte termijn verwacht Steiner dat Red Bull niet onder Newey’s vertrek zal lijden. ‘Red Bull staat er goed voor. Op de korte termijn zal het geen groot verschil maken, want het concept staat al’, meent hij. ‘De engineers halen al de beste prestaties uit deze zeer goede auto’, prijst de Italiaan het team. ‘Daar hebben ze Adrian niet voor nodig. Hij is er om voor de toekomst te plannen en niet om te overzien wat er op het circuit gebeurt’, aldus de voormalig teambaas van Haas.

Ferrari en McLaren zullen kunnen vechten voor zeges dit jaar

Op de lange termijn zal Red Bull naar Steiners verwachting gaan ondervinden wat het vertrek van Newey voor het team betekent. ‘Het heeft al invloed op 2026’, meent hij. De man uit Zuid-Tirol kan zich zo voorstellen dat de dominantie van Red Bull dan haar einde zal kennen. Voor Verstappen zou dat betekenen dat hij dit seizoen en het aankomende seizoen nog twee keer vrijwel zeker is van de titel, maar daarna niet meer.
Na de Grand Prix van Miami denkt Steiner overigens wel dat, ondanks de dominantie van Red Bull, teams als McLaren en Ferrari een stuk dichterbij de Oostenrijkse renstal kunnen komen, als ze goede updates brengen. ‘Ik heb de hoop nog niet opgegeven dat er nog een paar gevechten zullen komen dit jaar’, geeft de voormalig teambaas aan. Daarna zal het volgens hem mogelijk zijn dat een team Red Bull ook daadwerkelijk van de troon zal stoten.
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties