Dortmund wil Bellingham-miljoenen herinvesteren in Nederlandse buitenspeler

Sportnieuws
donderdag, 08 juni 2023 om 20:58
summerville
Borussia Dortmund heeft na de transfer van Jude Bellingham naar Real Madrid genoeg te besteden en richt zijn pijlen op Crysencio Summerville. De rechtsbuiten heeft bij Leeds United een redelijk seizoen achter de rug. Hij is volgens BILD één van de vijf spelers die hoog op het verlanglijstje in Duitsland staan.
De Duitse krant meldt dat ook Edson Álvarez (Ajax), Ilkay Gündogan (Manchester City), Iván Fresnada (Real Valladolid) en Matija Popovic (Partizan Belgrado) op dat lijstje staan. Bellingham verkast voor zo'n 103 miljoen naar de Spaanse hoofdstad, terwijl bovenop dat hoge bedrag nog 30,9 miljoen euro aan bonussen komt. Daardoor kan de nummer twee van Dortmund flink gaan shoppen bij andere clubs.
Summerville is wellicht het meest haalbare van allemaal. De 21-jarige buitenspeler wordt omschreven als 'Holland-Rakete', de Nederlandse Raket. Hij degradeerde met Leeds United uit de Premier League en zou voetballen op het tweede niveau van Engeland niet zien zitten. In 28 wedstrijden kwam hij tot vier doelpunten en twee assists. Van de 36 keer dat Summerville bij de selectie zat kreeg hij slechts twaalf basisplaatsen. Journalist Mounir Boualin van FCUpdate meldde al eerder dat Summerville in de belangstelling van PSV staat. Zijn marktwaarde wordt geschat op twaalf miljoen euro.
Mogelijk wil Dortmund nog voor het EK Onder-21 toeslaan. Summerville behoort tot de 23-koppige selectie van bondscoach Erwin van de Looij en scoorde afgelopen maart nog voor Jong Oranje in de oefeninterland tegen Tsjechië. Als Summerville uitblinkt op het toernooi, dat op 21 juni van start gaat in Roemenië en Georgië, dan drijft dat zijn prijs behoorlijk op. Dat betekent cashen voor Leeds United, dat de buitenspeler voor slechts 1.5 miljoen euro uit de jeugd van Feyenoord wegplukte.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties