Nu is het officieel: Sven Mislintat gaat na Ajax-drama weer aan de gang in voetbalwereld

Sportnieuws
maandag, 22 april 2024 om 13:18
copyright proshots 22376906
Sven Mislintat is officieel aangesteld als de nieuwe technisch directeur van Borussia Dortmund. De voormalig directeur voetbalzaken van Ajax gaat zich bij de Duitse topclub bezighouden met de planning van de selectie, zo meldt BVB via de officiële kanalen.
Mislintat werd in september van het vorige jaar na vier maanden ontslagen als directeur voetbalzaken bij Ajax. De Duitser raakte bovendien in opspraak over mogelijke belangenverstrengeling bij transfers. KPMG deed maandenlang een onafhankelijk onderzoek, maar kon geen aanwijzingen vinden voor deze belangenverstrengeling. 
Wel bleek uit het onderzoek dat Mislintat vaak solistisch te werk ging en dat Mislintat soms de vraagprijs accepteerde, zonder dat hij namens Ajax in onderhandeling trad. Zodoende zou er voor sommige spelers een te hoge transfersom zijn betaald. Eerder werd onder meer geschreven dat Ajax te veel zou hebben betaald voor spelers als Benjamin Tahirovic en Gaston Ávila. 

Mislintat liet onlangs van zich horen

Onlangs reageerde Mislintat op het rapport van KPMG en vragen van De Telegraaf. 'Ik hoef geen antwoord te geven, jij bedenkt de vragen toch? KPMG gaf de antwoorden. Ik ben niet geïnteresseerd in een interview. Waarom zou ik? Het legt zich vanzelf uit', zei Mislintat, die van mening is dat zijn reputatie in Nederland kapot is gemaakt. 'De enige die mijn reputatie kapot heeft gemaakt, is een van jouw collega's.' 
Mislintat is het er niet mee eens dat zijn aankopen slecht zijn. 'Ik denk dat drie of vier spelers het al hebben laten zien', zei de Duitser, die niet vindt dat de problemen van Ajax bij de spelers liggen. 'Jij denkt echt dat de spelers het probleem zijn? Dat zegt alles. Jij denkt echt dat dit het probleem is van deze club. Succes daarmee.'
Borussia Dortmund maakt verder bekend dat Lars Ricken de nieuwe algemeen directeur - verantwoordelijk voor 'sport' - wordt. De 47-jarige maakte in het verleden de winnende goal voor Borussia Dortmund in de Champions League-finale van 1997. Hij neemt een deel van de taken van huidig algemeen directeur Hans-Joachim Watzke over. Ricken gaat verder samenwerken met sportdirecteur Sebastian Kehl. Tot voor kort was hij directeur van het opleidingscentrum van Borussia Dortmund. Mislintat zal in zijn nieuwe rol rechtstreeks communiceren met Ricken en Kehl.
© Ajax Showtime

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties