Djokovic verliest van 'onbekende' Italiaan: 'Een zeer beroerd niveau, dit ben ik niet gewend'

Sportnieuws
dinsdag, 12 maart 2024 om 9:56
copyright proshots 23308846
Novak Djokovic is tot zijn eigen verbazing voortijdig uitgeschakeld tijdens het prestigieuze masterstoernooi van Indian Wells. De Servische tennisser, momenteel nog altijd de nummer één van de wereld, moest in Californië in de derde ronde het hoofd buigen voor de verassende prestaties van de Italiaanse speler Luca Nardi, met setstanden van 4-6, 6-3, 3-6.
De twintigjarige Nardi is momenteel de nummer 123 van de wereld. De jonge Italiaan kreeg de kans om deel te nemen aan Indian Wells als 'lucky loser' vanwege de terugtrekking van qualifier, Tomas Martin Etcheverry. De Argentijn kreeg te maken met een blessure.
Voor Djokovic was zijn deelname aan Indian Wells zijn eerste optreden sinds de Australian Open. Na een bye in de eerste ronde werd hij in de tweede ronde flink op de proef gesteld door de Australische speler Aleksandar Vukic, hoewel Djokovic die wedstrijd nog in drie sets wist te winnen. Tegen Nardi ging het echter mis voor de vijfvoudig kampioen van Indian Wells, die voor het eerst in vijf jaar weer in actie kwam in de woestijn van Californië.

Djokovic kent moeite met Italianen 

Opmerkelijk genoeg lijken vooral Italiaanse spelers de laatste tijd een uitdaging te vormen voor Djokovic. Eerder dit jaar verloor hij in de halve finale van de Australian Open van Jannik Sinner, de latere kampioen in Melbourne. Van zijn laatste zeven ontmoetingen met Italiaanse spelers heeft Djokovic er vijf verloren, waaronder drie tegen Sinner.
Djokovic keek vooral naar zichzelf om de onverwachte nederlaag te verklaren. 'Ik was meer verbaasd over mijn eigen niveau. Dat was heel beroerd. Hij had een topdag, ik een hele slechte. Ik heb tot nu toe geen titels dit jaar, dat ben ik niet gewend.' Daarnaast prees hij Nardi voor zijn uitmuntende spel. 'Hij had niets te verliezen en speelde geweldig', aldus Djokovic.

Het wonder van Nardi

De vreugde van Nardi was daarentegen onbeschrijflijk. 'Niemand kende me voor vanavond', stamelde de jonge Italiaan na zijn triomf. 'Ik denk dat het echt een wonder is. Ik sta buiten de top honderd van de wereld en versla nu Novak, ongelofelijk.'
Nardi onthulde zelfs dat hij een poster van Djokovic op zijn kamer heeft hangen. 'Elke avond als ik naar bed ga, kijk ik ernaar. Ik denk dat ik dat zeker zal blijven doen... Ik maak een grapje, maar ik denk dat ik hem zal bewaren.'
Met deze overwinning wordt Nardi de laagst geplaatste speler ooit die Djokovic heeft verslagen op een grandslam- of masterstoernooi. Eerder deed de Zuid-Afrikaanse speler Kevin Anderson dit in Miami in 2008, toen hij gerangschikt stond als nummer 122 van de wereld.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties