Dit is het beste Nederlands Elftal dat Ronald Koeman heeft thuisgelaten

Sportnieuws
woensdag, 22 maart 2023 om 15:57
koeman
Met meer dan zeventien miljoen bondscoaches in Nederland wordt er over weinig zaken zoveel gepraat als over het nationale elftal. Ronald Koeman staat nu voor de groep en riep 23 spelers op die volgens hem het beste bij zijn speelstijl passen, in vorm zijn, of simpelweg de meeste kwaliteit hebben. Maar wat als hij het mis heeft? Wie heeft hij onterecht thuisgelaten? Hoe goed is het 'schaduwelftal' van onze Oranje trots? Dit is volgens ons het beste elftal dat je kan opstellen van spelers die Ronald Koeman niet selecteerde.
Een kleine kanttekening: Wij laten geblesseerde spelers, zoals Frenkie de Jong, Justin Bijlow of Steven Bergwijn, buiten beschouwing, omdat Koeman ook niet over hen kon beschikken. We selecteren alleen spelers die onder Koeman daadwerkelijk hadden kunnen spelen.

Doelman: Marco Bizot

Ronald Koeman liet Andries Noppert en Kjell Scherpen afvallen van zijn voorselectie en hij kon ook niet beschikken over de geblesseerde Justin Bijlow. Nick Olij van Sparta hoopte tevens stiekem op een uitnodiging van de bondscoach. Wij gaan hier voor een naam die nog niet genoemd is. Bizot is qua marktwaarde de vierde keeper van Nederland, met een hogere waarde dan Scherpen, Olij en Cillessen. Scherpen blundert zo'n beetje elke week. Voor de 27-jarige Olij is dit pas het eerste seizoen is de Eredivisie. Bizot speelde in 2020 al een interland en staat week in week uit in de basis bij Brest in de Ligue 1. Hij heeft bovendien 175 wedstrijden in de Eredivisie achter zijn naam.

Rechtsachter: Jeremie Frimpong

Het is eigenlijk een grote schande dat Frimpong nog steeds zijn debuut niet heeft gemaakt in het Nederlands Elftal. Met zeven doelpunten en negen assists, in de Bundesliga, Champions League en Europa League, is hij bezig aan een fantastisch seizoen bij Bayer Leverkusen. Gezien de schorsing van Denzel Dumfries had Frimpong gewoon bij het Nederlands Elftal moeten zitten. Straks zul je zien dat hij voor Engeland of Ghana kiest.

Rechter verdediger: Perr Schuurs

De verdediging was zonder twijfel de lastigste linie, gezien het grote aantal goede spelers dat Nederland beschikbaar heeft. We twijfelden nog een beetje over Joel Veltman, maar die speelt dit seizoen meer als back dan als centrale verdediger, waardoor je al snel bij Perr Schuurs uitkomt. Nog altijd maar 23 jaar oud en hij krijgt al het hele seizoen lovende kritieken bij Torino. Voor hen is hij een koopje, voor ons onze centrale verdediger.

Linker centrale verdediger: Micky van de Ven

Als je op je 21ste al alles speelt in de Bundesliga dan hoor je ook gewoon in dit elftal te staan. Van de Ven heeft de toekomst en een vaste basisplaats, iets wat een afvaller van de voorselectie, Stefan de Vrij, absoluut niet heeft. De Vrij zit bij Inter voornamelijk op de tribune of de bank, waardoor Van de Ven onze linker centrale verdediger wordt.

Linksachter: Bjorn Meijer

Hier hebben wij lang over getwijfeld. Onder andere Pascal Struijk, Gijs Smal, Owen Wijndal, Quilindschy Hartman, Ian Maatsen en Mitchell Bakker kunnen op deze positie spelen. Struijk was onze eerste keus, maar die raakte afgelopen maand geblesseerd. Hij speelde dit weekend voor het eerst in weken, maar is nog niet helemaal fit. Daarom is de keuze op Meijer gevallen, die zich goed staande houdt bij Club Brugge en in de Champions League ook hoge ogen gooit.

Verdedigende middenvelder: Jerdy Schouten

Wij hadden Schouten opgeroepen als vervanger van Frenkie de Jong, maar wij zijn helaas geen bondscoach. Bij ons was hij de allereerste speler op ons wedstrijdformulier. Deze klasbak heeft de flair van Frenkie, zo liet hij al zien in zijn enige interland tot nu toe, waar hij rushes maakte, wegdraaide en zelfs een assist gaf. Bij Bologna verzekerd van een basisplaats en onmisbaar bij de middenmoter.

Centrale middenvelder: Ryan Gravenberch

Natuurlijk speelt Gravenberch vrij weinig bij Bayern München. Maar met Veerman bij het echte Oranje kunnen wij niet om hem heen. Gravenberch is qua kwaliteit simpelweg te goed om thuis te laten. Het is logisch dat je niet speelt als je concurrentie Joshua Kimmich en Leon Goretzka zijn. Bij ons ben je van harte welkom Ryan!

Aanvallende middenvelder: Branco van den Boomen

Van den Boomen staat dit seizoen eigenlijk centraal op het middenveld, maar hij heeft de statistieken van een middenvelder die veel hoger staat. Met vijf doelpunten en zeven assists in de Ligue 1 doet hij het uitstekend. Vorig jaar scoorde hij zelfs twaalf keer en gaf hij maar liefst drieëntwintig assists als aanvallende middenvelder. Hij kan daar dus zeker spelen en had wat ons betreft al in plaats van Georginio Wijnaldum mee mogen gaan naar het echte Oranje.

Linksbuiten: Arnaut Danjuma

Op linksbuiten heeft het Nederlands Elftal keuze genoeg, maar het zijn eigenlijk allemaal vrij matige spelers. Gakpo en Bergwijn zitten al bij Oranje of zijn geblesseerd, evenals Memphis Depay. Quincy Promes gaat niet naar Nederland komen want dan wordt hij opgepakt. Dus komen we al gauw uit bij spelers als Justin Kluivert, Noa Lang, Javairo Dilrosun en... Arnaut Danjuma. Bij Villarreal speelde hij vorig jaar fantastisch, daar klampen we ons aan vast. Als hij een basisplaats had bij Tottenham Hotspur zat hij waarschijnlijk bij het grote Oranje, maar hij heeft hetzelfde probleem als Bergwijn vorig jaar had. De concurrentie in Londen is te goed. Toch is hij een van de spelers in ons schaduwelftal die de kar moet trekken op aanvallend gebied

Rechtsbuiten: Crysencio Summerville

Er zijn amper rechtsbuitens in Nederland, de tijd van Arjen Robben is helaas voorbij. Al is de man van glas waarschijnlijk nog steeds beter dan wat er nu loopt, hij is met pensioen dus we roepen hem niet op. We zijn uitgekomen bij Crysencio Summerville, die vrij redelijk speelt bij Leeds. Calvin Stengs speelt in België op nummer tien en El Ghazi achten wij niet beter dan de oud-Feyenoorder met een basisplaats in de Premier League.

Centrumspits: Thijs Dallinga

Koeman had Brobbey en Dallinga om kunnen wisselen, daar laatstgenoemde een basisplaats heeft in de Ligue 1 en vrij veel scoort. Geeft niet Ronald, dan gaat hij ons schaduwelftal lekker naar de overwinning schieten! Dallinga heeft extreem veel potentie, getuige zijn overstap van de Keuken Kampioen Divisie naar het hoogste niveau van Frankrijk. Nog altijd maar 22 jaar en nu Luuk de Jong en Vincent Janssen gestopt zijn komt zijn kans in het grote Oranje vanzelf, mocht hij natuurlijk zich blijven ontwikkelen.
Ons volledige elftal: Bizot, Frimpong, Schuurs, Van de Ven, Meijer; Schouten, Gravenberch, Van den Boomen; Summerville, Dallinga, Danjuma
Bank: Nick Olij, Michel Bakker, Pascal Struijk, Joel Veltman, Kenny Tete, Stijn Spierings, Tijani Reijnders, Guus Til, Justin Kluivert, Joel Piroe, Anwar El Ghazi
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties