De Jong en Bergwijn haken geblesseerd af voor EK-kwalificatieduel tegen Frankrijk

De Jong en Bergwijn haken geblesseerd af voor EK-kwalificatieduel tegen Frankrijk

Bondscoach Ronald Koeman moet het vrijdag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk doen zonder sterkhouder Frenkie de Jong. Ook Steven Bergwijn heeft zich geblesseerd afgemeld bij Oranje. Koeman weet nog niet hoe hij het wegvallen van De Jong in gaat vullen. 'Ik heb er sinds gisteravond al over nagedacht, maar ik ben er nog niet uit', aldus de kersverse bondscoach op de persconferentie maandagmiddag.

Het ontbreken van Frenkie de Jong in de EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal tegen Frankrijk en Gibraltar is een fikse tegenvaller voor bondscoach Ronald Koeman. 'Het is een streep door de rekening, hij is een belangrijke speler', aldus Koeman, die zondagavond samen met de technische staf naar El Clásico had gekeken en al snel vanuit Barcelona hoorde dat De Jong een blessure had opgelopen. Maandagochtend kwam na een mri-scan het definitieve bericht dat De Jong niet inzetbaar is voor Oranje.

Bergwijn raakte zondag in de Klassieker tegen Feyenoord geblesseerd aan de knie. Het is nog onduidelijk hoe lang de aanvaller van Ajax uit de roulatie is. Koeman heeft Joey Veerman en Donyell Malen opgeroepen als vervangers van de twee geblesseerde spelers. Na het duel van vrijdag tegen Frankrijk volgt de wedstrijd tegen Gibraltar op maandag.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.