De Boer maakt standpunt van Van Basten met de grond gelijk: 'Ben ik het niet mee eens'

Sportnieuws
maandag, 15 april 2024 om 22:55
copyright proshots 22409618
De voorbije maanden is er geen aflevering van Rondo voorbij gegaan zonder dat het over Ajax is gegaan. Eén van de gespreksonderwerpen is de geringe doorstroom van talenten naar Ajax 1 geweest. Marco van Basten heeft zich als vaste tafelgast regelmatig uitgesproken over het gebrek aan toptalenten in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Ronald de Boer was maandagavond te gast aan tafel van het voetbalpraatprogramma van Ziggo Sport en liet duidelijk blijken het niet eens te zijn met San Marco.
Niet voor de eerste keer sprak Van Basten zijn zorgen uit over Ajax en het gebrek aan talent in Ajax 1. 'Ik vind dat Ajax vroeger altijd veel talenten had en de afgelopen jaren zie ik weinig talenten. Ik vind er heel weinig lopen waarvan je zegt: dat is een pareltje. Daar staat Ajax toch bekend om', zegt Van Basten die direct repliek krijgt van De Boer.
De oud-Ajacied ziet het toch een stuk rooskleuriger voor ogen. 'Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Ajax heeft Jorrel Hato van achttien jaar, Kristian Hlynsson, Brian Brobbey, Kenneth Taylor vanuit de eigen jeugdopleiding. Silvano Vos kwam erin', doelt De Boer op de wedstrijd van zondag die Ajax met 2-1 won van FC Twente.

De Boer ziet sterke jeugd bij Ajax

Om zijn mening kracht bij te zetten legt De Boer wat cijfers op tafel. 'Jij hebt het over AZ, dat heeft dertien procent aan spelers uit de eigen jeugd erin staan. Eerder was het vijftig procent, nu is het helemaal niks. Nu wint Ajax bijvoorbeeld de Future Cup, dat geeft nog geen garanties hoor, maar de 013-1 en 014-1 zijn ook een van de beste lichtingen die ze ooit hadden.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties