Chelsea wil toptalent van FC Barcelona wegkapen met blanco cheque

Chelsea wil toptalent van FC Barcelona wegkapen met blanco cheque

Chelsea wil ook aankomende transferperiode de nodige sterspelers binnenhalen. De club uit Londen spendeerde meer dan 600 miljoen euro dit seizoen, maar de resultaten blijven achter. Ondanks de komst van onder andere Enzo Fernandez (121 miljoen), Mykhaylo Mudryk (70 miljoen), Wesley Fofana (80 miljoen) en Raheem Sterling (56 miljoen) staat Chelsea slechts elfde in de Premier League. Om aankomend seizoen beter voor de dag te komen zou de club Gavi over willen nemen van FC Barcelona.

The Blues hoeven voor Gavi geen transfersom neer te leggen, daar hij aan het eind van dit jaar transfervrij is. Gavi tekende in september 2022 een contract tot medio 2026 bij Barcelona, waarin een ontsnappingsclausule van een miljard euro werd opgenomen. Dat contract is door La Liga teruggedraaid, omdat de Catalanen buiten hun salarisbudget om hebben gehandeld. De rechter stelde Barcelona later in het gelijk, maar doordat de club de zaak te laat indiende, is de contractverlenging van de achttienjarige middenvelder opgeheven. Daardoor ging zijn vorige contract met terugwerkende kracht in. Die verbintenis loopt aankomende zomer af.

Chelsea nam naar verluidt drie weken geleden contact op met Gavi's zaakwaarnemer, Ivan de La Peña. De Londenaren maakten daarbij kenbaar Gavi de ster van het team te willen maken. Geld is bij de club geen enkel probleem, waardoor de winnaar van de Golden Boy Award de bestbetaalde speler uit het team kan worden als hij tekent. Die positie heeft Raheem Sterling nu. Jaarlijks strijkt hij 17 miljoen euro op. AS rept zelfs over een blanco cheque, waardoor Gavi kan vragen wat hij wil.

Ondanks zijn jeugdige leeftijd staat Gavi al op negentien interlands voor Spanje. Hij won afgelopen jaar de Golden Boy Award, speelde al 87 wedstrijden voor FC Barcelona en scoorde zelfs op het WK 2022. Gavi is tevens de jongste international ooit van Spanje en is volgens transfermarkt.nl 90 miljoen euro waard. Dat bedrag is misschien zelfs hoger, daar de laatste update in november was.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.
Lees meer over:
Sportnieuws Chelsea

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties