'Blind heeft spijt na Bayern-transfer: Als hij nou iets langer had gewacht'

'Blind heeft spijt na Bayern-transfer: Als hij nou iets langer had gewacht'

Daley Blind zou spijt hebben als de weinige haren op zijn hoofd van zijn transfer naar Bayern München afgelopen winter. Dat meldt Mike Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. De verdediger vertrok bij Ajax nadat hij onder Alfred Schreuder op de bank belandde. Bij Bayern München heeft Blind echter nog amper gespeeld, voornamelijk door de komst van Joao Cancelo. Hij werd op de slotdag van de transferperiode overgenomen van Manchester City, wat Blind volgens ingewijden totaal niet lekker zit.

De trainer van Bayern, Julian Nagelsmann, wordt vermoedelijk vrijdag ontslagen. Verweij weet hoe dat komt én wat de gevolgen voor Blind kunnen zijn. Dat heeft alles met de stand in de Bundesliga te maken", duidt Verweij. 'Ik denk wel dat het heel vervelend is voor Blind, die al heel snel spijt had van zijn overstap naar Bayern. Als hij even langer had gewacht, was Alfred Schreuder gewoon weggeweest.' Toen Blind afscheid nam van de selectie van Ajax weigerde Schreuder zich te melden bij de clubicoon. Op 26 januari werd Schreuder na slechte resultaten ontslagen als trainer van Ajax, vlak na de transfer van Blind.

'Hij (Blind, red.) had prima bij Ajax kunnen blijven', concludeert Verweij. Presentator Pim Sedee werpt vervolgens de vraag op of 'Blind gezegd heeft spijt te hebben van zijn overstap'. 'Dat heeft hij volgens mij tegen een aantal vertrouwelingen wel gezegd', reageert Verweij. 'Ook omdat Bayern onmiddellijk een nieuwe linksback aantrok voordat hij goed en wel gesetteld was in München', doelt hij op Cancelo, die op 31 januari op huurbasis werd overgenomen van Manchester City.

Verweij geeft Blind ten slotte wat advies voor volgend seizoen. 'Ik denk dat het heel verstandig is voor Daley Blind om nu toch de ontsnappingsroute richting Marc Overmars te nemen en richting Antwerpen te gaan', besluit Verweij. Antwerp had in de winterstop al interesse, maar viste dankzij Bayern achter het net. Omdat Blinds contract aan het eind van het jaar afloopt kan hij transfervrij overstappen naar de Belgische topclub. Blind speelde sinds zijn overstap slechts mee in vier wedstrijden, waarvan hij eenmaal vanaf de aftrap mocht beginnen.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.
Lees meer over:
Sportnieuws Ajax Bayern Munchen