Bayern München heeft nieuwe trainer bijna binnen: 'Voetbalprofessor' bespreekt laatste details

Sportnieuws
woensdag, 01 mei 2024 om 9:52
bayern munchen
Bayern München heeft na pijnlijke afwijzingen van onder andere Xabi Alonso en Julian Nagelsmann de nieuwe hoofdtrainer bijna binnen, meldt Fabrizio Romano op X. Ralf Rangnick, momenteel de bondscoach van Oostenrijk, moet de nieuwe man bij de Duitse grootmacht worden. De zeer ervaren trainer is een oud-leraar en legde bij een TV-programma ooit op een bord uit hoe zijn team speelde en wordt daarom 'voetbalprofessor' genoemd.
Het was een lange tijd onzeker wie het stokje over zou gaan nemen van de vertrekkende Thomas Tuchel. Bayern klopte eerst op de deur van Alonso, maar de Spanjaard had een zeer duidelijk antwoord en koos ervoor om nog een jaar bij Bayer Leverkusen te blijven. Daarna klopte Der Rekordmeister bij een oude bekende op de deur, maar ook Nagelsmann wees de club af en tekende een langer contract bij de Duitse nationale ploeg.

Superster is geen fan

Rangnick heeft vele clubs onder zijn hoede gehad en coachte onder andere RB Leipzig en Manchester United. In Engeland werd de coach die bekend staat om gegenpressing geen succes. Superster Cristiano Ronaldo was in een interview nog zeer kritisch over de Duister. 'Daarna kwamen ze met een technisch directeur aanzetten, Ralf Rangnick. Dat begreep niemand. Hij is niet eens een trainer, hoe wil je dan de baas zijn bij Manchester United? Dat verraste niet alleen mij, maar de hele wereld. Ik had nog nooit van Rangnick gehoord', zei de Portugese superster in 2022. 

Nog één obstakel 

Bayern-voorzitter Herbert Hainer was kort maar krachtig toen hij een vraag kreeg over Rangnick. 'Wij hebben goede gesprekken gevoerd met Ralf Rangnick', vertelde de voorzitter aan Sky Sports Deutschland. Dinsdagavond speelde de ploeg nu nog onder leiding van Tuchel gelijk in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid (2-2). Bayern zal naar alle waarschijnlijkheid nog wel een afspraak moeten maken met de Oostenrijkse bond aangezien Rangnick in principe gewoon mee gaat met Oostenrijk naar het EK. Daarin neemt het land het in de groepsfase op tegen Frankrijk, Nederland en Polen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties