Van Praag kan niet tegen 'sneue' kritiek op aanstelling Ajax: 'Begrijpt u het? Ik niet'

Sportnieuws
dinsdag, 21 mei 2024 om 12:51
van praag
Het rommelt al geruime tijd in het bestuurlijke orgaan bij Ajax en Michael van Praag werd aangesteld om de gemaakte rommel op te ruimen. Tot op heden is dat hem nog niet gelukt, zo schorste hij momenteel titulair technisch directeur Alex Kroes vanwege het handelen met voorkennis. Later werd bekend dat Van Praag zelf ook aandelen zou bezitten, terwijl dat wettelijk niet is toegestaan.
Vereniging van Effectenbezitters (VEB) had kritiek op de aanstelling van Van Praag toen hij benoemd werd tot gedelegeerd lid van de rvc van Ajax. VEB-voorzitter Gerben Everts was tijdens een interview met Trouw zeer duidelijk over de aanstelling en was van mening dat het 'not done' is. Van Praag heeft tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering van Ajax gereageerd op de uitspraken. 'Het is rijkelijk laat om daar een discussie over te beginnen, moet ik zeggen.'

Irritatie opgewekt 

Van Praag is niet blij met de woorden van Everts. 'Over mijn benoeming mocht u in november stemmen. Ik had, in haar woorden, de volledige steun van de VEB. Maar een paar maanden erna, wordt ineens gesteld dat ik niet bij Ajax betrokken mag zijn. Begrijpt u het? Ik niet', is een duidelijk gefrustreerdere Van Praag van mening.
De uitspraken van de voorzitter van de RvC gingen niet geruisloos voorbij, zo haakte Joost Schmets, woordvoerder van de VEB direct in. Hij vroeg aan Van Praag of hij niet zo wilde 'hakketakken' over een interview. En vroeg of ze het er een andere keer over konden hebben.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties