Van der Vaart junior heeft nieuws over zijn toekomst bij Ajax: 'Werken aan mijn droom'

Sportnieuws
donderdag, 16 mei 2024 om 14:00
van der vaart
Rafael van der Vaart heeft regelmatig kritiek op de jeugdopleiding van de Ajax, en dat terwijl uitgerekend zijn eigen zoon in die jeugdopleiding actief is. Damián van der Vaart heeft donderdagmiddag bekendgemaakt dat hij een nieuw contract heeft getekend bij de Amsterdammers. De club zelf moet het nieuws nog bevestigen.
Damián wordt gezien als één van de grotere talenten in de jeugdopleiding van de Amsterdammers, en die stempel lijkt nu bevestigd te worden door de jongeling zelf. 'Ik ben blij dat mijn club mijn contract heeft verlengd, zodat ik verder kan werken aan mijn droom', schrijft de jongeling op Instagram, waar hij te zien is met een Ajax-shirt in de Johan Cruijff ArenA. Moeder Sylvie Meis schrijft dat ze 'ongelofelijk trots' is op haar zoon.

Indruk gemaakt 

Acht maanden geleden tekende Van der Vaart junior een éénjarig contract bij de Amsterdammers. Kennelijk ziet de club genoeg toekomst in de jeugdspeler en hebben ze daarom besloten hem een langer contract aan te bieden. De duur is nog niet duidelijk; een jaartal wordt in het bericht niet genoemd.

Overeenkomsten en verschillen 

De huidige speler van Ajax kwam vorig jaar over van het Deense Esbjerg FB en speelde het afgelopen seizoen bij de Onder-18 van Ajax. Hij scoorde in die periode één keer, gaf twee assists en maakte in totaal 624 minuten. Waar Van der Vaart senior linksbenig was is Van der Vaart junior juist rechtsbenig. Wel spelen beiden het liefst op de nummer tien-positie. In mei wordt Damián achttien jaar. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties