Uitblinkende Daley Blind verlengd contract bij Girona

Sportnieuws
woensdag, 15 mei 2024 om 20:30
blind
Daley Blind heeft een nieuw contract getekend bij Girona, dat geldig is tot medio 2026. Dat meldt de Spaanse club woensdagmiddag op de officiële kanalen. Dat betekent dat Blind volgend seizoen de Champions League in gaat met het Spaanse Girona.
Blind kwam afgelopen zomer transfervrij over van Bayern München en heeft tot dusver al 33 wedstrijden gespeeld voor de club. Het succesverhaal van de Amsterdammer gaat dus een vervolg krijgen. Dit seizoen kent de Spaanse club een topjaar dat ze wisten af te sluiten met plaatsing voor de Champions League. Ook kan Girona nog tweede eindigen, boven het grote Barcelona.
Blind is een belangrijke factor in het succes van Girona. Trainer Miguel Ángel Sánchez Muñoz gaat uit van balbezit en daarvoor is Blind uitermate geschikt. Met zijn goede passes vooruit en zijn spelinzicht viel hij in zijn tijd bij Ajax ook al op.
Lange tijd deed de ploeg van Blind mee om de landstitel. Girona stond zelfs een periode bovenaan in de Spaanse competitie. Ze haakten uiteindelijk af voor de landstitel, maar kunnen dus nog als tweede eindigen, onder Real Madrid.
De Nederlander heeft inmiddels een aardig cv opgebouwd. Blind won zeven landstitels in Nederland en eentje in Duitsland, alsmede de FA Cup, League Cup en Europa League, gewonnen in dienst van Manchester United.

Het vertrek bij Ajax

Blind vertrok in de winter van 2022. Hij kreeg niet het afscheid waarop hij hoopte. De verdediger gaf aan dat het hem pijn deed hoe hij de club heeft verlaten. Het ging destijds mis tussen toenmalig trainer Alfred Schreuder en Blind. De verdediger kreeg geen speeltijd meer en kon niet meer door een deur met de oefenmeester. 'Ik heb daar nachten van wakker gelegen. Dat je als jongen van de club via de achterdeur weg moet. Zonder enige echte communicatie', zei Blind destijds over de situatie.
Ajax Showtime ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties