'Het is alles of niets: Als ik win ga ik meteen met pensioen'

'Het is alles of niets: Als ik win ga ik meteen met pensioen'

Peter Sagan rijdt zaterdag voor de dertiende (!) keer Milaan-Sanremo en hoewel de Slowaak een carrière heeft om U tegen te zeggen, ontbreekt er nog een overwinning in La Primavera. Op woensdag sprak Sagan met de media over zijn ambities voor editie dertien, in principe zijn allerlaatste.

Twee keer was de drievoudig wereldkampioen heel dichtbij. In 2013 en 2017 werd hij tweede. Verder valt op dat er maar liefst vijf keer een vierde plek tussen staat. Sinds 2011 deed Sagan altijd mee, ook al omdat Milaan-Sanremo een wedstrijd voor hem is. Hij kan een heuvel over en heeft een spurt, eigenlijk dus heel gek dat hij nooit won.

'Het is een moeilijke wedstrijd voor mij om te winnen, maar gelukkig heb ik zaterdag nog één kans. Of ik kan winnen? We zien wel. Dat hangt af van het koersverloop en mijn vorm van de dag. Er kan van alles gebeuren, je weet het nooit. Als ik win, ga ik meteen met pensioen', zo lacht hij bij Het Nieuwsblad. 'Nee, dat is een grapje. Alhoewel, laat ons zaterdag afwachten. Ik ga er voor, we zien dan wel.'

Sagan noemt Milaan-Sanremo 'alles of niets'

Het is de frustratie van Milaan-Sanremo, een race waarin je eigenlijk niet de beste hoeft te zijn. 'Ik won Milaan-Sanremo nog niet omwille van verschillende redenen. Elk jaar is anders. Er speelt altijd wel iets, dat hoort bij koers, die dingen gebeuren. Het is een koers die moeilijk te controleren valt. Als je echt de sterkste bent in de Ronde van Vlaanderen, dan win je vrij gemakkelijk, maar Milaan-Sanremo is meer een loterij en alles wordt beslist in de laatste vijf kilometer, er is geen tijd om nog dingen recht te zetten of foutjes te herstellen.'

Sagan noemt het 'alles of niets', helemaal in zijn laatste jaar als prof op het allerhoogste niveau. Na 2023 zien we Sagan normaliter niet terug in de WorldTour en richt hij zich op de mountainbike.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.