Horner onthult welke coureur hij graag voor Red Bull had zien racen in de F1: 'Hij was enorm getalenteerd'

Wedden op Formule 1
dinsdag, 23 mei 2023 om 10:35
horner
Christian Horner heeft met Max Verstappen en Sebastian Vettel twee wereldkampioenen binnen de gelederen gehad en ook Daniel Ricciardo, Sergio Pérez en Mark Webber wisten het Oostenrijkse team nog een aantal zeges te bezorgen. Over goede coureurs heeft Red Bull Racing dus weinig te klagen gehad, maar Horner laat desgevraagd weten welke coureurs hij in het verleden graag bij zijn team had gezien. De Brit gaat verder in op de kwaliteiten die Verstappen en Vettel net even wat beter maken dan de overige coureurs met een Red Bull-verleden.
Met Verstappen en Pérez beschikt Red Bull in 2023 over de nummers één en twee in het wereldkampioenschap. Over het rijderspaar heeft Horner ook niks te klagen en ook in het verleden stonden er met Vettel, Ricciardo en Webber een paar prima coureurs op de loonlijst. Als hem in de Extraordinary Tales With Seb Coe-podcast wordt gevraagd welke coureurs hij graag voor Red Bull had zien racen, heeft hij toch wel een paar namen paraat.
Bovenaan het lijstje van Horner staat zevenvoudig Grand Prix-winnaar Juan Pablo Montoya. 'Er zijn er gedurende de afgelopen jaren wel een paar geweest', begint Horner. 'Ik denk dat Montoya ondermaats heeft gepresteerd in de F1. Ik denk dat hij een enorm getalenteerde coureur was die meer had kunnen bereiken in de Formule 1. Verder was er een kerel genaamd Tom Kristensen, die enorm veel succes boekte in sportwagens.'

Horner zag al vroeg het talent bij Verstappen en Vettel

De Formule 1 heeft al veel grote namen gekend, maar sommige coureurs hebben net iets meer dan andere rijders. 'Er zijn zoveel grote talenten voorbijgekomen, maar ze zijn allemaal verschillend. Ze hebben allemaal hun eigen persoonlijkheid en hun eigen kenmerken. Maar bij de goede coureurs is er diezelfde meedogenloze vastberadenheid. Dat zag ik bij Max (Verstappen, red.) en Sebastian (Vettel, red.) al van tevoren. Zij zijn erop voorbereid om net dat beetje extra te doen', aldus Horner.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties