Zou de ster van Miami ooit wereldkampioen kunnen worden? 'Hij is een laatbloeier'

Sportnieuws
donderdag, 09 mei 2024 om 11:30
lando norris miami
In Miami leed Red Bull Racing al de tweede nederlaag van het seizoen. Na een een vliegend paaltje, een crash en een safetycar, was het uiteindelijk Lando Norris die er met de overwinning vandoor ging. ‘Die safetycar was een gelukje’, zegt Formule 1-journalist Michael Schmidt erover in Formel Schmidt.
Het heeft heel wat Grands Prix geduurd, maar Norris heeft nu eindelijk zijn overwinning binnengehaald. ‘Hij is een laatbloeier, zoals enkele van zijn voorgangers’, zegt Schmidt als hij gevraagd wordt naar de Brit en zijn eventuele kansen ooit wereldkampioen te worden. 'Nigel Mansell was ook een laatbloeier. Het duurde bij hem ook lang voor hij zijn eerste Grand Prix won, maar hij werd later wel wereldkampioen', herinnert de journalist zich nog, die het niet voor onmogelijk houdt dat Norris in de voetstappen van Mansell zal treden. 'Hij heeft het qua snelheid wel in zich. Helmut Marko zei voor de race toevallig nog dat wanneer Norris een Grand Prix wint, hij een andere coureur zal zijn', speculeert Schmidt over de toekomst.

Vale voortekenen

Het was niet het hele weekend duidelijk dat McLaren een oprechte kans zou maken om de overwinning binnen te slepen in Miami. 'In Q2 zette Norris al een tijd neer waarvan men dacht: dit zou Red Bull nog wel eens kunnen uitdagen', vertelt Schmidt. 'Vervolgens ging het echter wel mis. Volgens Zak Brown hadden de coureurs de banden helemaal kapotgereden. Vroeg in de race werd echter duidelijk dat McLaren behoorlijk snel was. 'Oscar Piastri liet direct al zien dat er wel wat in zat bij McLaren', zag de journalist. 'Hij reed zo de Ferrari voorbij en wist Verstappen een tijdje onder druk te zetten.' Helaas voor de Australiër belandde hij uiteindelijk buiten de punten.

Juiste moment voor safetycar

Teamgenoot Norris ging het meer voor de wind. Of het hem zonder de safetycar ook gelukt was om de Grand Prix te winnen, kan Schmidt niet met volle zekerheid zegen. 'Natuurlijk was die safetycar een gelukje, het kwam voor hem op het juiste moment', geeft hij toe. 'Maar Max Verstappen lag tweede, hij zat er vlak achter. Hij had nog de kans gehad om te kunnen winnen', is de journalist van mening.
©F1Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties