Wie wordt topscorer en welke records kan PSV nog verbreken? Dit staat er allemaal nog op het spel in de Eredivisie

Sportnieuws
zondag, 19 mei 2024 om 13:00
copyright proshots 25155051
De kampioensstrijd is beslist, de twee rechtstreekse degradanten zijn bekend, en ook de teams die play-offs gaan spelen voor een Europees ticket weten dat hun seizoen nog wat langer duurt. Toch zijn er ook een aantal zaken nog niet beslist in de Eredivisie. Sportbookies legt uit wat er allemaal nog op het spel staat in de laatste speelronde.

PSV kan nog de nodige records verbreken

PSV zag vorige week door het 1-1-gelijkspel bij Fortuna Sittard de kans om zich de beste Eredivisie-kampioen ooit te mogen noemen in rook opgaan. Maar ook op de slotdag van het seizoen gloren er nog records voor de ploeg van coach Peter Bosz. Als PSV minstens één doelpunt maakt in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk, dan mogen de Eindhovenaren zich de eerste Eredivisie-ploeg ooit noemen die in alle 34 speelrondes heeft gescoord.
Daarnaast kan PSV het beste doelsaldo ooit in de Eredivisie verbeteren. De 25-voudig landskampioen staat nu op +88. Het record is in handen van Ajax uit het seizoen 1997/1998, dat toen op +90 eindigde. Het clubrecord van PSV is +89, gevestigd in het successeizoen 1987/1988.

Pavlidis en De Jong willen topscorer worden

Naast het gezamenlijke succes dat PSV kan behalen, is het voor PSV'er Luuk de Jong ook nog mogelijk om topscorer te worden. Op dit moment heeft de spits 27 doelpunten, eentje minder dan AZ-spits Vangelis Pavlidis. Als De Jong als winnaar uit de strijd komt, dan is het de tweede keer dat hij zich Eredivisie-topscorer mag noemen. In het seizoen 2018/2019 eindigde hij namens PSV met 28 goals op de eerste plek.

AZ en Twente vechten uit wie de Champions League in mag

Achter PSV en Feyenoord zijn het FC Twente en AZ die gaan uitmaken wie het laatste Champions League-ticket bemachtigt. Momenteel heeft Twente de derde plek in handen, maar het verschil bedraagt slechts twee punten. Het bijzondere scenario kan zich zelfs voordoen dat de Tukkers en AZ exact gelijk eindigen op punten, doelsaldo, doelpunten voor, doelpunten tegen én onderling resultaat. In dat geval volgen een of twee beslissingsduels.

Strijd om de derde plaats

3. FC Twente 33-66 (67-35)
4. AZ 33-64 (67-36)

Volop strijd om play-offs te ontlopen

Tot slot is het onderin nog altijd razend spannend. Heracles Almelo, RKC Waalwijk en Excelsior kunnen allemaal nog als zestiende eindigen en dus play-offs voor degradatie moeten voetballen. Momenteel heeft Excelsior de slechtste papieren en bevindt zich op de zestiende plek. Daarbij komt ook nog het feit dat de Kralingers het opnemen tegen stadsgenoot Feyenoord. RKC heeft ook geen makkelijke wedstrijd en speelt uit tegen PSV. Heracles heeft drie punten meer, maar een slechter doelsaldo dan beide clubs en ontvangt Fortuna Sittard.

Strijd onderin de Eredivisie

14. Heracles Almelo 33-32 (-33)
15. RKC Waalwijk 33-29 (-16)
16. Excelsior 33-29 (-19)

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties