Welke gravelbijters kunnen hoge ogen gooien op Roland Garros 2024?

Sportnieuws
vrijdag, 24 mei 2024 om 11:00
copyright proshots 25262182
De loting is achter de rug, de laatste kwalificatieronde wordt afgewerkt en de stadions zitten vol terwijl het eigenlijke toernooi nog moet starten. Tennisliefhebbers kunnen vanaf zondag 26 mei hun hart ophalen met de eerste ronde-partijen van Roland Garros 2024. Welke (mannelijke) gravelbijters zouden op het klei van Parijs (extra) hoge ogen kunnen gooien? Sportbookies zet voor de gelegenheid een paar leuke outsiders op een rijtje.

Alejandro Tabilo

Nog geen twee weken terug zorgde Alejandro Tabilo op het graveltoernooi van Rome voor een sensatie door in straight sets af te rekenen met Novak Djokovic. Die zege kwam niet helemaal uit de lucht vallen: de Chileen excelleert bij uitstek op gravel, maar mist nog een diepe run op een Grand Slam die zijn naam verder vestigt. Toch klom hij in aanloop naar Roland Garros al op naar de 25e stek op de ATP-wereldranglijst.
Loting: tegen qualifier/LL

Fabian Maroszan

Een dikke verrassing op het gravel van Rome vorig jaar toen Carlos Alcaraz plots werd verslagen door een jonge Hongaar. Fábián Maroszán zette dit voorjaar verder door en versloeg op hardcourt ook Alexander de Minaur en Holger Rune. Toch heeft hij nog wat moeite een constante te vinden: na zijn stuntzege op Alcaraz strandde Mároszán in Parijs al in de kwalificaties, en zijn laatste twee partijen (toevallig allebei tegen de Oekraïener Shevchenko) gingen ook verloren. Dit jaar is de Hongaar wel direct geplaatst voor het hoofdtoernooi.
Loting: qualifier/LL

Arthur Fils

Toegegeven, een pure gravelbijter is Arthur Fils misschien niet, maar de negentienjarige Fransman is wel een absolute belofte van het (vaderlandse) tennis. Fils heeft een krachtige service en kan door zijn atletische vermogen uitstekend staande blijven op gravel. Tennisvolgers wijzen al langer naar het potentieel van de jongeling, maar het wachten is ook bij hem nog op het moment dat hij de eerste twee, drie Grand Slam-rondes door weet te komen. Op de Australian Open vocht Fils een verbeten strijd uit met 'onze' Tallon Griekspoor, op gravel won hij onlangs afgetekend van Botic van de Zandschulp.
Loting: Matteo Arnaldi (voorspelling: Fils in 4 sets)

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties