'Wat kan Verstappen wel wat Norris (nog) niet kan?'

Sportnieuws
woensdag, 26 juni 2024 om 16:50
copyright proshots 25579526
Helmut Marko verwacht komend weekend in Oostenrijk opnieuw een felle strijd tussen Max Verstappen en Lando Norris. De adviseur van Red Bull Racing verwacht dat de McLaren-coureur ook in Spielberg weer de grootste uitdager van Verstappen zal worden, al heeft de Nederlander in de ogen van Marko wel een belangrijk voordeel ten opzichte van zijn Britse collega.
Na een wat mindere start van het seizoen heeft Norris sinds de Grand Prix van Spanje eindelijk de tweede plek in het algemeen klassement in handen. Dankzij een nieuwe tweede plaats passeerde de 24-jarige coureur uit Bristol Charles Leclerc, die op het Circuit de Barcelona-Catalunya niet verder kwam dan P5. Het was alweer de derde keer in vier races dat Norris Verstappen flink onder druk wist te zetten en vlak achter Verstappen als tweede over de finish kwam.

De uitdaging van een sprintweekend

Met een dergelijke strijd houdt Marko ook op de Red Bull Ring weer rekening en daarnaast kan ook het feit dat in Oostenrijk het derde sprintweekend van het jaar gepland staat nog voor wat extra spanning zorgen. 'Er wacht ons nog een uitdaging in Spielberg. Max heeft altijd een kans om te winnen, maar we hebben daar een sprintweekend, wat betekent dat we maar één sessie hebben om de auto af te stellen', wijst Marko in zijn column voor Speedweek misschien wel de grootste uitdaging van het weekend aan. 'In het verleden hadden we altijd alle drie de trainingen nodig om de auto enigszins in balans te krijgen, dus als dit probleem zich blijft voordoen, dan kunnen we het moeilijk krijgen', voorspelt Marko.

'Dat kan Norris nog niet'

In Spielberg zal de concurrentie volgens Marko dus opnieuw van Norris komen, al is de 81-jarige Oostenrijker er wel van overtuigd dat Verstappen een belangrijk wapen uit kan spelen, één waarvan hij denkt dat Norris die nog niet heeft. 'Vorig jaar was de wederopstanding van McLaren op de Red Bull Ring. Ze brachten daar hun upgrade en vanaf dat moment waren ze snel. Maar Max rijdt praktisch foutloos en godzijdank kan Lando dat nog niet', stelt Marko. 'Maar hij blijft onze grootste rivaal. Ik hoop daarom dat Mercedes sterker wordt en een tijdje het op één na sterkste team wordt, wat ons zeker zou helpen in het kampioenschap', aldus Marko.
©F1Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties