Wanneer begint de Tour de France 2024?

Sportnieuws
woensdag, 26 juni 2024 om 14:10
copyright proshots 17441119
De Tour de France ziet er deze sportzomer net even iets anders uit dan gewoonlijk. Wielerfans zijn gewend dat de renners op de laatste zondag de Champs-Élysées opdraaien, maar dat is niet mogelijk vanwege de start van de Olympische Spelen (enkele dagen later). In plaats daarvan werken de favorieten een afsluitende klimtijdrit af in de omgeving van Monaco en Nice. De start van de Tour vindt eind juni plaats.
Op zaterdag 29 juni staat de eerste etappe van de Tour de France 2024 op het programma. Ook dit jaar in de start in het buitenland: na het Baskenland koersen de renners nu tussen Florence en Rimini, in Italië dus. De afsluitende tijdrit is op 21 juli.

Vingegaard op strak schema

Bij Visma | LAB is men druk doende geweest om Jonas Vingegaard startklaar te krijgen. De winnaar van 2022 en 2023 was herstellende van zijn zware val in de Ronde van het Baskenland (april) en hoopte ondanks zijn gemankeerde voorbereiding zijn winnaarspositie te kunnen verdedigen. Dat is gelukt, en ook Wout van Aert staat na zijn doorkruiste Giro-plan aan de start. Tadej Pogacar gaat na zijn afgetekende winst in de Giro voor de dubbel.
Zie de gerelateerde artikelen hieronder voor eerder Tournieuws en een overzicht van alle etappes.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties